Ostanimo u kontaktu

DO KADA ĆEMO UDISATI SMRAD

Do kada će piromani uništavati naše zdravlje?

Objavljeno prije

Uz sve opasnosti i posljedice koronakrize kako u zdravstvenom tako i u ekonomskom smislu, stanovnici Metkovića i okolice daniima udišu dim iz okolnih močvara u kojima je raslinje zbog nedostatka kišnih oborina sasvim suho, i kao takvo pogodno za potpaljivanje požara. I protekle dvije noći stariji i bolesni, djeca i trudnice, ali i oni poptpuno zdravi nisu moglu spavati ni normalno disati, jer je netko jako „pametan“ nastavio svoju prljavu rabotu paljenja tršćaka odnosno ševara, sve od Gabela Polja i Crnića do Orepka ili Podgreda.

Zašto govorimo o namjernom potpaljivanju iako dokaza nema ? Pa zato što je i zapovjednik Vatrogasne postrojbe iz Čapljine obznanio da se požari namjerno podmeću, a to misle i mnogi građani.

Posebna je okolnost da vatrogasci ne mogu pristupiti svim opožarenim područjima, pa pješice s teškom opremom koračaju ili močvarom ili brdskim terenima.

Temeljno je pitanje kako pojedinci mogu to činiti i zar ne razmišljaju koliko će požari naštetiti flori i fauni našeg prostora. Što će nam zaštićena područja i briga za ekološko stanje, kad svako malo bukne požar kojega vjetar brzo prenosi na posve suprotnu stranu , što će nam edukacija, skupa vatrogasna oprema, izloženost pogibelji i štošta, ako imamo one koji samo gledaju vidi li ih netko i gdje je kamera za videonadzor.

Ova manipulacija starijeg je datuma jer su požari redoviti izbijali ili u šumi ili u ševaru. Kad se pomislilo da je tomu kraj, akcija se nastavlja pa tko preživi može pričati unucima što se događalo

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom u županiji, dvije ženske osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam slučajeva zaraze COVID-19 infekcijom. Riječ je o jednoj muškoj i dvije ženske osobe osobe iz Dubrovnika (za dvije osobe utvrđena epidemiološka veza), dvije ženske osobe iz Metkovića, jednoj muškoj osobi iz Konavala te jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke. S obzirom na nove upute HZJZ o skraćivanju samoizolacije u pojedinim slučajevima, danas je povećan broj izliječenih osoba, njih 32. Riječ je o 14 osoba iz Dubrovnika, pet iz Ploča, četiri iz Metkovića, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Konavala, dvije iz Vela Luke, jedna iz Korčule te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Od početka pandemije analizirano je 13 186 uzorka.

U samoizolaciji se nalazi 435 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije