Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

DJECA UŽIVALA U ČARIMA FIZIKE

Dnevna doza fizike u Gimnaziji Metković

Objavljeno prije

Dnevna doza fizike u Gimnaziji Metković

Jučer je u prostorijama Gimnazije Metković održana Dnevna doza fizike, događaj otvorenih vrata za sve posjetitelje. Bogatim programom radionica, pokusa, igrokaza, učenici Gimnazije zajedno sa svojim profesorima pokazali su zašto je fizika najzanimljivija znanost koja ima puno toga ponuditi svim generacijama, od onih najmlađih do njihovih roditelja. Lijepo je bilo vidjeti djecu koja kroz igru i pokuse upoznaju čari fizike i ostaju začuđeni sa svim što nam ona nudi.

Sve je počelo radionicama upravo za te male znanstvenike, a nastavilo se zanimljivim predavanjima za sve uzraste, da bi na kraju učenici Gimnazije učenicima osmih razreda osnovne škole predstavili svoju školu, njen program sa posebnim naglaskom na prirodoslovno-matematički smjer.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Sudeći po odazivu možemo reći da u našem Gradu ne manjka budućih fizičara, a tko zna možda se među njima krije i poneki znanstvenik.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije