Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

IN MEMORIAM

Djelatnici Ljekarne Draženović na dirljiv način prisjetili se svoje pok. Zdenke

Objavljeno prije

Djelatnici Ljekarne Draženović na dirljiv način su se prisjetili svoje pok. Zdenke Draženović, mag.pharm. Priopćenje njenih vjernih djelatnika prenosimo u cijelosti:

Prošlo je godinu dana otkad naša Zdenka nije s nama, ali i dalje živi u našim sjećanjima. 

Sjećamo se radnih jutara kad nas je prva znala dočekati. Sjećamo se njenog pogleda, osmijeha, glasa koji još uvijek odjekuje kroz ljekarnu: “cure moje!!”.

Sjećamo se planiranja radnoga dana, kad je slušala i uvažavala naša mišljenja.

Sjećamo se dobrih djela koja je činila, samozatajna i topla srca, uvijek po onoj “neka ti ne zna ljevica što ti čini desnica, da tvoja milostinja bude u tajnosti”!

Ponosni smo!

Ponosni na sve ono što je ona bila, činila, postizala i nas učila, uvijek sve različitosti uklapala, na dobro sviju! 

Zahvalni smo.

Zahvalni i njoj što je postojala, što nas je poticala, poštivala i okupljala.

Zahvalni smo dragom Bogu što nam je isprepleo životne puteve. Zahvalni smo što se možemo sjećati i ponositi njome! 

Draga naša Zdenka, počivaj u miru. 

Djelatnici Ljekarne Draženović

 

 

DUNEA

Predstavljena radna verzija dokumenta Prijedlog politika za sektor kreativnih i kulturnih industrija

Objavljeno prije

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu EU projekta „Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta – CREATURES“, 21. rujna organizirala je online predstavljanje nacrta preporuka za unapređenje politika za poticanje suradnje kreativnih i kulturnih industrija u kreiranju održivih turističkih proizvoda inspiriranih kulturnom baštinom.

Nacrt dokumenta izrađen je u suradnji sa Sveučilištem u Ateni te Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) s namjerom utvrđivanja zajedničkih politika za cijeli prostor ADRION regije, koju, osim Hrvatske, čine i Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Albanija i Grčka.

Autorica dokumenta koji na razini Europske unije prvi put povezuje kreativne i kulturne industrije sa zaštitom prirodne i kulturne baštine i održivim turizmom je dr. sc. Ana Žuvela, stručnjakinja za kulturnu politiku, nove modele i procese upravljanja koji obuhvaćaju i područje kulturnih i kreativnih industrija. Uz preporuke politika, Regionalna agencija DUNEA je u suradnji s timom iz IRMO-a, izradila i pravne preporuke te niz inovativnih pokazatelja kojima se može pratiti razvoj sektora.

Prijedlozi politika su predstavljeni projektnim partnerima iz Autonomne regije Friuli Venezia Giulia (IT), Instituta za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstvenog parka Patras (GR), Ekonomskog fakulteta u Ateni (GR), Regionalnog direktorata za kulturu Vlöre (AL), Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (BA) kako bi i sami, svojim komentarima i prijedlozima, imali mogućnost sudjelovati u izradi dokumenta. Prezentaciju i predstavljanje procesa izrade Preporuka politika koji vodi Regionalna agencija DUNEA, održala je koordinatorica projekta Olja Ljubišić. Naglasila je važnost participativnog pristupa u izradi strateških dokumenata, te najavila predstavljanje prijedloga politika u studenome 2021. u Dubrovniku.

Prijedlozi politika će se primijeniti na lokalnoj razini izradom akcijskog plana koji će između ostalog, uključit osmišljavanje dvije nove kreativne rute.

Proračun Regionalne agencije DUNEA za provedbu je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna. Projekt je ugovoren kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje INTERREG ADRION i sufinanciran je 85 posto sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. CREATURES se provodi od ožujka 2020. do kolovoza 2022. godine.

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije