Ostanimo u kontaktu

USVAJANJE I STJECANJE POZITIVNIH STAVOVA O UGROŽENOSTI U PROMETU

Djelatnici HAK-a i PP Metković u Srednjoj školi Metković održali preventivno – edukativni program ‘Klik – navika odgovornog ponašanja’

Objavljeno prije

Policijski službenici PP Metković u suradnji sa djelatnicima HAK-a danas su u Srednjoj školi Metković proveli preventivno – edukativni program ‘Klik – navika odgovornog ponašanja‘.

Namjena projekta je stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.

Ovim se projektom djeluje na ponašanje srednjoškolaca, usvajanje i stjecanje pozitivnih stavova o njihovoj ugroženosti u prometu. Stečene komunikacijske kompetencije učenika koriste se kao promicanje odgovornog ponašanja u horizontalnom smislu (prijenos informacija drugim učenicima) i u vertikalnom smislu (utjecaj na eventualno neodgovorne roditelje – vozače).

Stručnjaci Ureda sigurnosti cestovnog prometa u uvodnom dijelu, tijekom jednog školskog sata, kroz ineteraktivno predavanje objasnili su učenicima svrsishodnost korištenja sigurnosnog pojasa u prometu, dok su za vrijeme drugog sata instruktor HAK-a i demonstratori, učenicima prezentirali efekte prometnih nesreća u kontroliranim uvjetima na simulatoru prevrtanja i sudara.

OBAVIJEST

Dijelovi Opuzena u utorak bez električne energije

Objavljeno prije

Zbog nadogradnje i rekonstrukcije mreže niskog napona na području TS 10/0,4 Opuzen 7 bit će obustava električne energije dana 19.11.2019.godine (utorak) u vremenu od 9 do 13 sati.

Bez električne energije bit će potrošači:

– Potrošači sjeverno od benzinske postaje INA, između Jadranske magistrale i Neretve,
– Glavice d.o.o.,
– BP INA Opuzen.

NAPOMENA: U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije. U slučaju nepovoljnih meteoroloških prilika prekida neće biti, a naredni će se uredno oglasiti.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije