Ostanimo u kontaktu

HUMANITARNA AKCIJA NA TRGU KRALJA TOMISLAVA

Dječji vrtić Metković obilježio Dane kruha

Objavljeno prije

dani kruha vrtić

Listopad u znaku proteklih Dana kruha i zahvalnosti pomalo se bliži kraju ali dobra volja i srce za potrebite još uvijek su živi. Tako su i ovom humanitarnom akcijom Dječjeg vrtića Metković prikupljani prihodi za donacije Manueli, Dori i Mariji.

Blagoslov kruha i plodova zemlje započeo je u vrtiću nakon čega su se spremni uputili prema Trgu kralja Tomislava. Sretni i nasmiješeni mališani veselo su poredani kao kuhari ili u nošnjama ruku za ruku pratili odgajatelje do svojih pozicija.

U utorak ujutro već prije 11 sati postavljali su se štandovi puni domaćih kolača, mandarina, džemova i peciva. Dobar odaziv građana rezultirao je brzim pražnjenjem štandova, a svi su bili sretni da mogu učiniti dobro djelo svojim donacijama. Već oko 12 praznili su se stolovi što pokazuje još jednu uspješnu humanitarnu akciju obilježavanja zahvalnosti.

Piše: Marta Lucić / Metković NEWS

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije