Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

JASTUČIĆEM DO BAJKE

Djeca uživala na satu bajke u Srednjoj školi Metković

Objavljeno prije

Jastučićem do bajke - Srednja škola Metković

U četvrtak je u Srednjoj školi Metković, u sklopu projekta Jastučićem do bajke, održan prvi sat bajke koji je namijenjen djeci. Nastavak je to radionice Umijeće pripovijedanja, koja ima za cilj usavršavanje verbalnih tehnika, sa naglaskom na pripovijedanju.

Na trenutak učionica srednje škole se pretvorila u pravo malo kazalište. Prigušila su se svijetla, postavile lampice, a na prostirki su poredani jastučići s motivima iz bake na kojima su sjedili mališani. Na scenu su stupili učenici dramske skupine, predvođeni prof. Nikolinom Anković, koji su svojim performansom i pripovijedanjem bajke ‘Pravi pastir’ oduševili, ne samo mališane, nego i roditelje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon predstave održan je mali forum na kojem su djeca odgovarala kako su doživjeli bajku, odnosno likove iz bajke, a potom je uslijedilo potpisivanje ugovora za kupnju jastučića koji roditelje obvezuje da će svakoga dana, kada djeca to zatraže, ispričati im jednu bajku ili priču.

– Večeras je održan prvi sat bajke, koji je namijenjen djeci. Ovaj put su to bili učenici prvih i drugih razreda osnovne škole. Neke učiteljice su nam se javile, pa smo s njima dogovorili predstavu za tridesetak djece, jer nam prostor ne dozvoljava veći broj. Tako da je ovo prvi sat bajke nakon likovnih, krojačkih i pripovjedačkih radionica, – rekla nam je prof. Nikolina Anković.

Na kraju, možemo samo pohvaliti profesoricu Anković i učenike, na zaista velikom trudu, jer zadovoljstvo i sreća na licima djece, jer su na jedan način i oni sudjelovali u predstavi, je nešto što će zasigurno dugo pamtiti i prepričavati.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije