Ostanimo u kontaktu

PRIPREMA KUKACA ZA ZIMU

Djeca u Pirodoslovnom muzeju izrađivala hotele za kukce

Objavljeno prije

Hoteli za kukce

U Prirodoslovnom muzeju Metković  danas je održana radionica na kojoj su predškolci i osnovnoškolci izrađivali hotele za kukce.

Radionica Izrada hotela za kukce poslijedni je dio ciklusa Život kukaca u kojem su djeca učila o žoharima, bogomoljkama, cvrčcima i drugim kukcima, te izrađivala radove za dječju izložbu Čarobni vrt – kukci, zvuci, boje i oblici.

Uz pomoć odraslih, djeca su hotele za kukce izrađivala od grančica, drva i drugih prirodnih materijala, a Paula Šunjić, biologonja i jedna od voditeljica radionice, o hotelima i radionici kaže:

– Ti hoteli su funkcionalni i kukci zbilja žive u njima. Spremamo ih za zimu kada će u stanju hibernacije prezimiti u sitnim šupljinama tako da se, kad se napravi ovako zanimljiv hotel, doista može očekivati da će neke vrste tu i živjeti. To je djeci zanimljivo, kreativno se izraze, a nešto i nauče, otkrila je Šunjić.

Cilj radionica je osvještavanje djece o važnosti prirode i njenom očuvanju, pa tako i učenje temeljnih znanja o prirodi, a radovi koja su djeca izradila za izložbu Čarobni vrt – kukci, zvuci, boje i oblici uklopljena su u gostujuću izložbu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih koju zainteresirani mogu posjetiti do 31. prosinca.

Marija J.

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije