Ostanimo u kontaktu

PRIPREMA KUKACA ZA ZIMU

Djeca u Pirodoslovnom muzeju izrađivala hotele za kukce

Objavljeno prije

Hoteli za kukce

U Prirodoslovnom muzeju Metković  danas je održana radionica na kojoj su predškolci i osnovnoškolci izrađivali hotele za kukce.

Radionica Izrada hotela za kukce poslijedni je dio ciklusa Život kukaca u kojem su djeca učila o žoharima, bogomoljkama, cvrčcima i drugim kukcima, te izrađivala radove za dječju izložbu Čarobni vrt – kukci, zvuci, boje i oblici.

Uz pomoć odraslih, djeca su hotele za kukce izrađivala od grančica, drva i drugih prirodnih materijala, a Paula Šunjić, biologonja i jedna od voditeljica radionice, o hotelima i radionici kaže:

– Ti hoteli su funkcionalni i kukci zbilja žive u njima. Spremamo ih za zimu kada će u stanju hibernacije prezimiti u sitnim šupljinama tako da se, kad se napravi ovako zanimljiv hotel, doista može očekivati da će neke vrste tu i živjeti. To je djeci zanimljivo, kreativno se izraze, a nešto i nauče, otkrila je Šunjić.

Cilj radionica je osvještavanje djece o važnosti prirode i njenom očuvanju, pa tako i učenje temeljnih znanja o prirodi, a radovi koja su djeca izradila za izložbu Čarobni vrt – kukci, zvuci, boje i oblici uklopljena su u gostujuću izložbu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih koju zainteresirani mogu posjetiti do 31. prosinca.

Marija J.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije