Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

KREATIVNE RADIONICE

Djeca ispred Prirodoslovnog muzeja postavila jaslice

Objavljeno prije

Jaslice u Prirodoslovnom muzeju

Kreativne radionice su izvrstan način kvalitetnog provođenja slobodnog vremena putem kojih djeca imaju priliku raditi na jačanju pozitivne slike o sebi, povećanju samopouzdanja i ostvarenju vlastitih potencijala.

Nizom radionica u Prirodoslovnom muzeju Metković nastojali su razvijati ekološku osviještenost djece, popularizirati zaštitu prirode, educirati djecu o važnosti i očuvanju biološke raznolikosti, a istovremeno da   savladavaju  nove tehničke vještine.

Djeca su igrajući se iskazala svoju kreativnost, a uz malu pomoć u “dizajniranju” malih vrtova, kućica za kukce, hranilica za ptice ili u izradi ukrasa za jelu, odnosno figura za božićne jaslice  razvila svoju kreativnost i želju da nauče nešto novo, a ove radionice  su ih potaknule da izađu van i uče u prirodi ali  je i čuvaju.

Upravo su danas, uz pomoć svojih učiteljica, djeca 1. i 3. Razreda OŠ Stjepana Radića, pogotovo 1. E razreda, koji je sa svojom učiteljicom Žaklinom Marević stalni sudionici subotnjih radionica, u vrtu Prirodoslovnog muzeja postavili su  jaslice. Uz nezaobilaznu ravnateljicu Ivanu Baće, i njene djelatnike, Dragicu Krmek i našeg umjetnika Tonija Sliškovića koji su se i danas pokazali kao pravi domaćini i motivatori, svi vi koji ste željni izrade malih vrtova, skulptura od  prirodnih materijala i adventskih vijenaca, dođite sutra u 11 sati u Prirodoslovni muzej na novu radionicu.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije