Ostanimo u kontaktu

KULINARSKI VIRTUOZ IZ METKOVIĆA

Dino Bebić srebreni u Istanbulu

Objavljeno prije

Dino Bebić srebreni u Istambulu

Krajem siječnja ove godine održan je trinaesti po redu Istanbul Gastronomy Festival, jedna od najvećih kulinarskih manifestacija jugoistočne Europe. Posjetitelji festivala mogli su uživati u raznim izložbenim eksponatama od voća i povrća, marcipana, čokolade i leda kao i u izravnom cooking showu, gdje se odvijala prava kuharska borba za što bolje pripremljenim jelom. Broj natjecatelja približan je brojci od dvije tisuće chefova raznih hotela i restorana iz trideset zemalja diljem svijeta.

Kao natjecatelj sudjelovao je i naš Metkovac Dino Bebić koji je predstavljao zagrebački hotel The Westin i Republiku Hrvatsku, osvojivši  srebrnu medalju potvrdio je kvalitetu hrvatske gastronomije na svjetskoj gastronomskoj sceni, što su stručnim bodovanjem potvrdili članovi žirija sastavljenog od Svjetskog udruženja šefova – WACS-a. Kao član Hrvatskog kuharskog saveza, također je na nacionalnoj razini natjecanja gdje je također ostvario mnogobrojne uspjehe pripremajući modernije inačice jela inspirirane Neretvom. Dino posebno ističe da u svim natjecanjima koristi domaće hrvatske namirnice poput mesa, ulja, vina i začina.

Dinu sve čestitke, a kako je to izgledalo u Istanbulu pogledajte na slijedećim fotografijama.

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije