Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PETAR TUTAVAC BILIĆ

Deveti neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret

Objavljeno prije

Deveti neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret “Petar Tutavac Bilić” započinje u četvrtak 26. rujna, a održati će se u Neumu, Metkoviću, Pločama, Opuzenu i Podgradini.

Otvaranje je u četvrtak u 11,30 sati u Osnovnoj školi blaženoga Alojzija Stepinca u Neumu, poslijepodne u 16,30 sati susret se nastavlja u Gimnaziji Metković. U 19 sati u crkvi sv. Ilije služit će se misa i svečano će se otkriti spomen-ploča dr. fra Stanku Petrovu, hrvatskom franjevcu, jezikoslovcu, književniku.

U petak prijepodne susret se prebacuje u Srednju školu fra Andrije Kačića Miošića u Pločama, a  poslijepodne u Gradsku knjižnicu Opuzen.

Susret završava u subotu otvaranjem izložbe „Petar Tutavac Bilić“ u Izložbenom dvoru Neretvanske riznice umjetnina i inih vrijednosti u Podgradini.

Kompletan raspored i sudionike susreta možete pogledati na linku ovdje.

Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije