Ostanimo u kontaktu

VID DOBIO DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO

Davor Boras izabran za predsjednika DVD-a Vid, za zapovjednika Miće Suton

Objavljeno prije

DVD Vid, Osnivačka skupština

Na inicijativu mještana Vida, u ponedjeljak 26. studenog u Vidu je održana Osnivačka skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vid. Potporu novom društvu na Osnivačkoj skupštini došli su pružiti zamjenici gradonačelnika Metkovića Robert Doko i Damir Rajič, predsjednik Gradskog vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Metkovića Mojmir Vladimir te zapovjednici JVP Metković i DVD Metković.

Jednoglasno su usvojene sve točke dnevnog reda. Predsjednik novoosnovanog DVD-a Vid je Davor Boras, a njegov zamjenik Mate Vučić. Zapovjednik društva je Miće Suton, njegov zamjenik je Cvito Matić, a zapovjedništvo uz njih još čini i Marko Ilić.

Upravni odbor čine Davor Boras, Mate Vučić, Miće Suton, Cvito Matić i Tomo Ramić. Predsjednik Nadzornog odbora je Nedo Šalinović, a članovi Alen Kešina i Davor Petković. Sud časti čine Miro Matić, Željko Volarević i Augustin Markota. Tajnik društva je Dragan Vučić.

Prisutni uzvanici su novoosnovanom društvu zaželjeli puno uspjeha u budućem radu i svu pomoć u okvirima svog djelovanja, a zapovjednici JVP Metković Ivan Kuran i DVD Metković Goran Medak pomoć pri osposobljavanju i svoj potrebnoj tehnici.

Novoizabrani predsjednik Boras prenio je čestitke županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, a nama je kratko izjavio:

– Na našem području se nalazi gusta šuma, zaštićeni pojas i ptičji rezervat, gdje se često događaju požari, i to je jako teško za gasiti i na nju intervenirati. Došli smo do zaključka, sa nadležnim gradskim službama, da osnujemo DVD u Vidu i da se pokušavamo razvijati. Znači, od obuke mlađih uzrasta koji bi postali vatrogasci, do edukacije cjelokupnog stanovništva o otvorenim plamenima, da bi ovaj prekrasni krajolik, ta pluća našega mjesta, ostala sačuvana, – rekao je Boras te izrazio nadu da će im u tome pomoći Grad Metković, i kako gradske tako i županijske vatrogasne službe.

DVD-u Vid želimo puno sreće u budućem radu, te da imaju što manje posla.

Piše/foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije