UDRUGA STUDENATA DOLINE NERETVE

Dani zagrebačkog Sveučilišta u dolini Neretve

Projekt će biti proveden u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću i Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama.

Objavljeno 17. prosinca 2013. u kategorijama: Metković, News, Ploče.

Predstavljanje_Sveucilista_PlakatDani zagrebačkog Sveučilišta u dolini Neretve projekt je koji će u suradnji studenata članova Udruge studenata doline Neretve, zagrebačkog Sveučilišta te srednjih škola i gimnazija u Metkoviću i Pločama ove godine biti održan po prvi put.

Studenti različitih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu će u periodu od 20.12. do 21.12.2013. maturantima srednjih škola u dolini Neretve predstaviti bogatu tradiciju i naslijeđe najstarijeg i najvećeg hrvatskog sveučilišta.

Kako će u programu sudjelovati oko dvadeset studenata bit će zastupljene sve znanstvene grane, a maturanti će imati priliku iz prve ruke saznati različita iskustva studiranja u Zagrebu.

U navedenom periodu u kojem će projekt biti proveden u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću i Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama, biti će postavljeni informativni štandovi na kojima će budući studenti moći pronaći brošure s najvažnijim informacijama svog budućeg fakulteta. Budućim studentima će ukratko biti predstavljene i aktivnosti Sveučilišta u cjelini, kao i aktivnosti Udruge studenata doline Neretve.

Prvi dan projekt će biti predstavljen u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama s
početkom u 12:00 sati, a drugi dan u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću od 10:00 do 13:00 sati.

Cilj projekta je povezati studente Sveučilišta u Zagrebu i maturante iz doline Neretve, kojih je svake godine sve više. Potreba za provođenjem ovog projekta je tim veća zato što gotovo 80% maturanata koji nastavljaju svoje školovanje dolaze baš na Sveučilište u Zagrebu.

Dugoročno, cilj je projekta i senzibilizacija studentske populacije te stvaranje generacijskih mostova između maturanata te sadašnjih i bivših studenata. Studentska populacija na ovaj način djeluje pozitivno prema široj javnosti, maturantima i njihovim obiteljima, te prenosi znanja stečena tijekom svog studija pritom šireći sliku Sveučilišta u Zagrebu kao najpoželjnije destinacije za školovanje većine budućih mladih znanstvenika i stručnjaka u svim segmentima gospodarstva.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari