Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.

Objavljeno prije

Foto: europarl.europa.eu

Foto: europarl.europa.eu

Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila Dani tehničke ispravnosti vozila 2017. održava se ovaj tjedan, od 20. do 25. studenog, na području cijele Republike Hrvatske, u svim stanicama za tehnički pregled vozila.

Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti njihovih vozila.

Akcija je u potpunosti dobrovoljna i naglasak akcije je pružiti savjetodavnu pomoć u pogledu eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Prilikom pregleda obavit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (eko test) i kontrola svjetlosne signalizacije.

Vozači za čije se vozilo utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu.

Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

PU dubrovačko-neretvanska

SKROMNA PROSLAVA SV. ROKA I DANA OPĆINE POJEZERJE

I u Pojezerju odgođeni brojni sadržaji povodom proslave Dana općine

Objavljeno prije

Autor

Proslava blagdana sv. Roka i Dana općine Pojezerje neće ove godine biti kao što je godinama bila, a sve zbog poznatih okolnosti odnosno zdravstvene krize.

Služit će se svete mise i održati sjednica Općinskog vijeća, a svi drugi planirani sadržaji i aktivnosti pričekat će neka bolja vremena.

Ipak, priupitali smo načelnika te općine Boru Dominikovića što su napravili u posljednju godinu dana i što namjeravaju činiti (i graditi) u preostaloj godini mandata.

– Završili smo vodoopskrbni sustav za Pozlu Goru, uredili javnu (i jeftiniju) javnu rasvjetu, a gradimo prometnicu na ulazu u Otrić-Seoce kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu i samih građana.
Uskoro će započeti radovi na rekonstrukciji Društvenog doma u Kobiljači i radovi na uređenju nerazvrstanih prometnica. Imamo još nekoliko projekata o kojima ću nešto više reći kad za to dođe vrijeme, – rekao je Dominiković i dodao da će općina kojoj je na čelu sufinancirati kupnju školskog priobora za učenike osnovne škole Otrić-Dubrave.

Dodajmo da Općina Pojezerje u cijelosti financira rad Dječjeg vrtića u tom kraju, koji je inače u sustavu Dječjeg centra Metković, što znači da je vrtić za male Pojezerce besplatan.

U tom vinogradarskom kraju s 12 milijuna trsova vinove loze i ove godine očekuje se izvanredan urod kvalitetnih vinskih sorti. Za sada grožđe ima dostatne količine sladora pa se očekuje i prodaja tržišnih viškova.

Kako je najavljeno smanjenje broja ljudi na funkcijama u gradovima i općinama, zanimalo nas je kako na to gleda općinski načelnik Dominiković.

On nam je rekao da načelnik ima samo jednog zamjenika, a vijeće devet vijećnika, te da nije zabrinut zbog najavljenih restrikcija glede kadrovskih struktura. Uostalom, složio se načelnik, kako bude drugima bit će i stanovnicima Pojezerja.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije