Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

TRODNEVNA GASTRO MANIFESTACIJA

Dani jegulje u Neretvi

Objavljeno prije

Jegulja u Neretvi

Manifestaciju ”Dani jegulje u Neretvi” organizira Udruga ‘Maškadur’ Opuzen, uz Dubrovačko-neretvansku županiju i Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA-u, kao partnere. Riječ je o trodnevnoj manifestaciji u koju su uključeni restorani s područja Neretve koji će ta tri dana nuditi jela od jegulje po promotivnoj cijeni i jelovnike po 100 kuna. Središnji dio manifestacije bit će Sajam neretvanskih delicija, koji će se održati u subotu 21. studenog, s početkom u 10 sati, na trgu u Opuzenu. Predstavit će se proizvođači tradicijskih slastica, džemova, ekološki uzgojenog voća te ostalih tradicijskih proizvoda neretvanskog kraja. Od 11 sati na rasporedu je kulinarski show, kojeg će voditi veliki poznavatelj tradicijske gastronomije Veljko Barbieri, koji će i ispričati priču o jegulji kao prvoklasnoj gastro deliciji. Na sajmu će se ujedno predstaviti i restorani, kao i vinari Neretve i Komarne, uz nastup klapa ‘Arija’ i ‘Na kantunu’.

Dan prije, u petak 20. 11., održat će se okrugli stol na temu ”Očuvanje i unaprjeđenje populacije neretvanske jegulje”, uz moderatora prof. dr.sc. Branka Glamuzinu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Neretvanska jegulja najbolja je upravo u ovo doba godine, u jesen, što je razlog zašto se manifestacija održava u ovom treminu, od 20. do 22. studenog.

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA prepoznale su priču o jegulji i njezinom turističko-gastronomskom potencijalu još kroz Tematsku turističku cestu ”Neretva dolina života”, koju su oformile ove godine. Brojna bogatstva prirode, arheološka nalazišta, tradicija življenja s lađom na ovim prostorima, ali i upravo specifična gastronomska priča, s jeguljom u glavnoj ulozi, ono su što ovaj kraj čini tako posebnim i drukčijim od drugih. Jegulja, uz mandarinu, može biti neretvanski brend koji će privući prave gastronomske znalce i profilirati Neretvu kao posebnu gastro turističku destinaciju.

Više o manifestaciji, program i ponudu restorana možete pronaći na: http://www.rural-dubrovnik-neretva.hr/hr/manifestacije

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije