Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

OPĆE PRIHVATLJIV NAČIN GRIJANJA OVE ZIME

Današnji požar prouzročila iskra iz ispušnog otvora peći na pelete, pripazite na svoje improvizirane dimnjake

Objavljeno prije

Dimnjak, vatra, pozar

Foto-ilustracija

Jedan od opće prihvatljivijih načina grijanja ove zime, između ostalih su i peći na pelete. Po riječima, većinom mladih ljudi koji su se odlučili na ovaj način grijanja, je jako učinkovito sredstvo grijanja te vrlo prihvatljiva cijena u odnosnu na dobivenu toplinu. Također, još jedan od prihvatljivijih razloga je i što vam ne treba klasični dimnjak nego jednostavno ‘ispušni otvor’ i u kući imate toplinu ravnu ‘Smederevcu’.

Upravo taj ispušni otvor, po riječima zapovjednika JVP Metković, Nikice Zovke, je uzrok današnjeg požara koji se dogodio u obiteljskoj kući u ulici Marka Marulića u Metkoviću. Navodno je iskra iz improviziranog dimnjaka zahvatila grilje od prozora i uzrokovala požar koji je prouzročio veliku materijalnu štetu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Razlog našeg osvrta je upravo taj, da upozorimo, odnosno ukažemo onima koji nemaju klasični dimnjak u svome domu i koriste upravo ovaj način za ispušni otvor svoje peći, da ipak malo povedu računa. Jer po današnjem požaru i velikoj materijalnoj šteti svi uviđamo da je nepažljiv način najskuplji način grijanja, da ne spominjemo da na svu sreću nitko nije stradao.

I ne, nije ovo bezazleno pisanje, jer ove zime kada sam i sam sa obitelji razmatrao ovu opciju grijanja, a pošto u stanu nemamo klasični dimnjak, upravo nam je tako i predstavljeno. Stoga, ipak povedite računa da u propisanom radijusu nemate zapaljivih predmeta, jer današnji nemili događaj nas uči da u samo jednom trenutku to može prerasti u najskuplji način grijanja.

Piše: Dalibor Čutura/Metkovic NEWs

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije