Ostanimo u kontaktu

NAJEKSKLUZIVNIJI SVJETSKI BRENDOVI NA JEDNOM MJESTU

Danas svoja vrata otvara dugoočekivani trgovački centar Mall of Split

Objavljeno prije

Otvorenje Mail of Split

Mall of Split najveći je regionalni trgovački centar s preko 60.000 kvadratnih metara neto prostora. Mnogi mu već sada, zbog modernog dizajna i arhitekture te jedinstvene ponude, pripisuju i titulu najekskluzivnijeg centra u cijeloj regiji. Otvorenje za sve suradnike, novinare i druge uzvanike održano je jučer u večernjim satima, dok će otvorenje za javnost biti danas 3. ožujka i trajat će tri dana. U danima otvorenja za sve posjetitelje pripremljen je niz iznenađenja i nagradnih igara, a najmlađi će moći uživati u dječjem programu. Svaku večer za zabavu će se pobrinuti neki od najpoznatijih hrvatskih glazbenika kao što su Tonči Huljić & Madre Badessa uz goste grupu Magazin, Danijela Martinović i grupa Colonia. U danima otvorenja za građane Splita osigurana je besplatna Mall of Split autobusna linija koja kreće svakih pola sata sa autobusne postaje u Sukoišanskoj ulici.

Mall of Split je investicija od strateškog značaja za razvoj grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije vrijedna preko 1,3 milijarde kuna, zaposlit će preko 1500 djelatnika, a vodstvo Centra zainteresirano je za sudjelovanje u kontinuiranom razvoju lokalne zajednice te uključenje u aktivnosti kotara Mejaši.

U preko 200 prodajnih prostora smjestili su se poznati domaći i svjetski modni brendovi, od kojih su neki po prvi put u Hrvatskoj, pa će Mall of Split raznolikošću ponude zadovoljiti i najzahtjevnije kupce. Po prvi put u Hrvatskoj svoje će trgovine ovdje otvoriti Koton, Buzz, Koko kids i Chic, a uskoro se očekuje i otvorenje Debenhamsa, jedne od najpopularnijih svjetskih robnih kuća. Osim njih, u centru će biti dostupno dvadesetak brendova koji dosada nisu bili dostupni u Dalmaciji.

U Centru Mall of Split neće nedostajati ni popratnih sadržaja kako bi posjetitelji, osim u kupovini, mogli uživati i u drugim aktivnostima. Na izboru će im biti široka paleta kafića i jedinstveni Food court s četiri restorana te preko deset fast food restorana, a osim unutar
Centra, posjetitelji će moći uživati u okrjepi na terasi površine 3.000 m2. U narednim mjesecima ponuda će se proširiti i sa Cinestar kinom i prvi put 4DX dvoranom, tu su i dječji zabavni svijet, casino, a u Centru će biti dostupne i brojne servisne usluge kako bi posjetitelji sve mogli obaviti na jednom mjestu.

Mall of Split trgovački je centar najnovije generacije koji je trenutno u postupku dobivanja LEED Gold certifikata što će ga učiniti jedinim centrom s tim certifikatom u ovom dijelu Europe. Kako bi se maksimalno olakšala orijentacija po centru, unutrašnjost je podijeljena u četiri vertikalne cjeline: Jadran, Vestibul, Pjaca i Marjan. Iako je u arhitekturu utkan i tradicionalni dalmatinski stil, on i dalje zadržava sve karakteristike modernog centra opremljenog najsuvremenijim sustavima. Važno je naglasiti kako je u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, a na raspolaganju su i četiri lifta. Posjetiteljima je osigurano oko 2500 besplatnih parkirnih mjesta, a Centar je, u suradnji s gradskim službama, osigurao i prilagođeni javni prijevoz.

Smješten na križanju triju glavnih splitskih gradskih prometnica, Mall of Split zauzima idealnu poziciju za razvoj i poslovanje. Blizina autoceste A1, ali i blizina zračne i trajektne luke te autobusnog kolodvora, omogućuje mu izvrsnu povezanost s Dalmacijom i regijom pa područje gravitacije broji preko 600.000 stanovnika. Jedinstvenim spojem obiteljskih i zabavnih sadržaja, Mall of Split privlačit će stanovnike od Zadra do Dubrovnika, uključujući dijelove Bosne i Hercegovine, kao i mnogobrojne turiste, pružajući osobit doživljaj kupnje te niz popratnih aktivnosti.

PROGRAM OTVARANJA

ČETVRTAK, 03. ožujak 2016.
11:00 Svečanost otvorenja
17:00 Lutkarski mjuzikl: „Festival životinjskog carstva“
19:30 Koncert uživo: Tonči Huljić & Madre Badessa, gost: grupa Magazin
Razgledajte ‘Splitsku modu kroz desetljeća’ – prvu izložbu splitskog street stylea od 1910. g. do današnjih dana!

PETAK, 04. ožujak 2016.
16:30 Dječji program: „Zlatne minute“, Perlice
19:30 Koncert uživo: Danijela Martinović
Zaigrajte se i osvojite brojne fantastične nagrade u Mall of Split!

SUBOTA, 05. ožujak 2016.
10:30 Dječji program: Music Talents & splitske Zvjezdice
12:30 ‘Fashion Chit‐Chat’ ‐ Borut Mihalić, Boris Banović i drugi modni znalci predstavit će trendove za predstojeću sezonu
19:30 Koncert uživo: Colonia

Uz vrhunski shopping, uživajte i u ukusnoj hrani, odličnoj glazbi i najboljem društvu u jedinstvenom ambijentu Mall of Split !

Nastavi čitati

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije