Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas su zabilježena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, tri osobe u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom (15 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 12 osoba iz Dubrovnika, sedam iz Konavla, po tri iz Metkovića i Župe dubrovačke, dvije iz Ploča, po jednoj iz Dubrovačkog primorja, Korčule, Lumbarde, Opuzena, Stona i Vele Luke te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 17 osoba muškog spola i 17 osoba ženskog spola, a za njih 12 je utvrđena edpiemiološka veza.

Izliječena je 61 osoba: 25 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, po osam iz Konavala i Ploča, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Opuzena i Stona, po jednoj iz Dubrovačkog primorja i Kule Norinske te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 34 osobe pozitivne na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađena su 193 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 32 543 uzorka.
U samoizolaciji je 669 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (svih pet na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđena su ukupno 133 slučaja kršenja samoizolacije (14 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija se oglasila zbog prevelikog upita građana o 12-satnom prelasku granice

Objavljeno prije

Zbog povećanog broja upita građana oko uvjeta prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora) i tamo boraviti najduže 12 sati, te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane samoizolacije dostavljamo dodatno pojašnjenje:

Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na  osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti,  ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni,  neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije