Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

BLAGDAN MALE GOSPE

Danas slavimo blagdan rođenja Blažene Djevice Marije

Objavljeno prije

Blagdan Male Gospe, Rođenja Blažene Djevice Marije, slavi se u nekoliko neretvanskih župa, pa će tako biti i 8.rujna 2021.godine.

U Župi Čeljevo, odnosno u Doljanima održat će se svete mise u čast velikog blagdana (11h), a svečano će biti i u Dobranjama na području župe Dobranje-Bijeli Vir.

Na području župe Otrić-Struge blagdan rođenja Blažene Djevice Marije slavi se u dvije crkve posvećene Maloj Gospi, u Pozloj Gori i u Kobiljači, svete mise održavju se i u crkvi Sv.Mihovila na Strugama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Proslava blagdana održat će se sukladno svim epidemiološkim mjerama.

 

OVOGODIŠNJI UROD 40 TISUĆA TONA

Sastanak ministrice Vučković i župana Dobroslavića s gradonačelnicima iz doline Neretve i članovima Povjerenstva za mandarine

Objavljeno prije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Nikola Dobroslavić održali su u Opuzenu sastanak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, gradonačelnikom Opuzena Ivanom Matagom i članovima Povjerenstva za mandarine.

Na sastanku je riječi bilo o ovogodišnjim procjenama uroda, koje iznose 40 tisuća tona, i Akcijskom planu suzbijanja sredozemne voćne muhe, a u sklopu sastanka lokalnim proizvođačima održana je prezentacija o prednostima udruživanja u proizvođačke organizacije, kao najbrži put do isplativijeg poslovanja.

‘Proizvođači mandarina, kao i svi hrvatski poljoprivrednici, djeluju u uvjetima dugotrajnih i višestrukih poremećaja, stoga će Ministarstvo poljoprivrede i ovom sektoru nastaviti pružati pomoć i po potrebi dodatno reagirati’, istaknula je ministrica Vučković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Po završetku sastanka, ministrica i župan Dobroslavić obišli su nasade mandarina lokalnih proizvođača.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije