Ostanimo u kontaktu

BLAGDAN SV. ROKA

Danas se obilježava Dan općine Pojezerje

Objavljeno prije

Pojezerje, vinogradi, polje

Tijekom četvrtka (16.kolovoza 2018.) stanovnici općine Pojezerje proslavljaju blagdan sv. Roka zaštitnika Općine i Dan općine,  osnovane 1992. godine i ustrojene 1993.

U večernjim satima četvrtka planirano je održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća kojoj će nazočiti župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, njegovi zamjenici Žaklina Marević i Joško Cebalo, državni tajnik Frano Matušić te saborski zastupnik Branko Bačić, ali i drugi gosti među kojima načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova.

Tijekom dana razgovarali smo s načelnikom općine Borom Dominikovićem koji nam je, uz naše čestitke povodom Dana općine, odgovorio na nekoliko pitanja .

– Da, danas slavimo blagdan sv.Roka, našega zaštitnika i Dan općine, ali skromno bez velike pompe.

Naša općina obuhvaća četiri naselja, Otrić-Seoce, Kobiljaču, Mali Prolog i Pozlu Goru, a na tom području prema popisu stanovnika iz 2011. godine, živi 991 stanovnik. Moram kazati da naša općina ipak nije najsiromašnija jer podatci tako ne govore. Reći ću vam podatak da općina Pojezerje nikome ne duguje, niti jednu lipu. Borimo se i radimo maksimalno naporno, u interesu stanovnika, i postižemo odgovarajuće rezultate.

Stipendiramo 24 studenta, a sufinanciramo učenike srednjih škola koji škole pohađaju u drugim sredinama. Donijeli smo odluku o sufinanciranju udžbenika za učenike osnovne škole od 2. do 8.razreda, izdvajamo sredstva za rad Dječjeg vrtića za 20 polaznika, a radimo i na izgradnji infrastrukturnih objekata. Pozla Gora je dobila pitku (vodovodnu) vodu, asfaltirali smo nekoliko kilometara prometnica i uredili poljske putove, sačinili smo projekt kanalizacije za Otrić-Seoce, obnovit ćemo Društvenio dom u Kobiljači kojega nam je ustupila država – kazao nam je načelnik.

Osim toga, kreće premještanje dalekovoda iznad kuća u Otrić-Seocima i polaganje u tlo, na zboru građana usvojen je prijedlog raspolaganja državnim zemljištem, riješeno je i pitanje oborinskih voda uz dionicu autoceste, a u planu je i nekoliko drugih poslova.

Podsjetimo, općina Pojezerje obuhvaća 32,60 kilometara četvornih, nalazi na kranjem zapadnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije i na ili uz važne državne i međudržavne prometnice, kao što je autocesta.

Stanovništvo se uglavnom bavi vinogradarstvom, te voćarstvom i povrtlarstvom. Mnogi rade u Pločama, Metkoviću i drugdje uz obalu, pa nakon posla ili vikendima obrađuju svoje parcele.

Glavna zadaća čelnika općine svakako je usmjerena na zaustavljanje iseljavanja i smanjenja broja stanovnika, a putem projekata i EU sredstva.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije