Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 5 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 36 slučajeva brzim antigenskim testom).

Radi se o 20 osoba iz Dubrovnika, po 5 osoba iz Metkovića, Ploča, Župe dubrovačke i Kule Norinske, po 3 osobe iz Opuzena i Konavala, po 2 osobe iz Stona, Slivnog te iz Blata, kao i o 1 osobi s Lastova. Također, zaraženo je 6 osoba koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 28 osoba muškog spola i 31 osoba ženskog spola, a za njih 36 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna muška osoba iz Korčule (rođ. 1936.)

Izliječeno je 140 osoba: 42 osobe iz Dubrovnika, 33 osobe  iz Metkovića, 19 osoba iz Ploča, 14 osoba iz Župe dubrovačke, 10 osoba iz Konavala, 9 osoba iz Opuzena, 5 osoba iz Slivnog, 3 osobe iz Stona, po 2 osobe iz Kule Norinske i Zažablja te 1 osoba iz Vela Luke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, četiri pacijenta su na invanzivnoj ventilaciji, a tri pacijenta su na neinvanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 330 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 30 002 uzorka.

U samoizolaciji je 1698 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su 2 kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 110 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO

Prijavite se na besplatna motivacijska virtualna predavanja na temu ‘Kako uspjeti u Post-Covid vremenu’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizira seriju besplatnih motivacijskih virtualnih predavanja na temu Kako uspjeti u Post-Covid vremenu.

Predavanja na teme Izazovi digitalne transformacije, Izazovi vođenja u doba krize i Kako povećati motivaciju i samomotivaciju vodit će prof. dr. Velimir Srića.

Živimo u doba dramatičnih izazova, složenih problema, neravnoteža i kriza. Pandemija je uzrokovala pad gospodarske aktivnosti, ugrozila budućnost poslovanja, pojačala osjećaj nemoći i natjerala nas da preispitamo postojeće modele djelovanja i postojeće vrijednosti. Kriza je opasnost, ali je jednako tako prilika da se krene ispočetka, popravi ono što nije dobro i iniciraju potrebne reforme i promjene. Zato je iznimno važno osposobiti se za upravljanje promjenama koje će organizacijama i pojedincima omogućiti razrješavanje nagomilanih proturječnosti i postizanje osobnog i poslovnog sklada.

Slijedom navedenog, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poziva sve zainteresirane na prvo u nizu virtualno motivacijsko predavanje na temu Izazovi digitalne transformacije koje će se održati u četvrtak, 21. siječnja 2021. godine s početkom u 10 sati. Na predavanju će se obraditi teme:

  • trendovi digitalne transformacije i njihov utjecaj na pojedinca i organizaciju
  • tehnološki izazovi digitalne transfromacije – BASICS (Big Data, Artificial Intelligence, Social Networks, Internet of Things, Cloud Computing, SMART concepts)
  • vrijednosni izazovi digitalne transformacije (TEST – Trust, Empathy, Sustainability and Transparency; Crowdsourcing, Crowdsharing, Crowdfunding, Startup mentality)
  • organizacijski izazovi digitalnog vodstva

O predavaču

Predavač je prof. dr. Velimir Srića, renomirani stručnjak iz područja leadershipa koji je kao profesor imao prigodu i čast odgajati neke od najuspješnijih menadžera i poduzetnika u Hrvatskoj, regiji, SAD-u  i Kini. Jedan je od pionira promicanja razvoja kreativnosti u Hrvatskoj i ekspert Svjetske banke za Change Management.

Prof. dr. Velimir Srića završio je Ekonomski fakultet i magisterij na FER-u. Kao Fulbrightov stipendist stekao je MBA na Columbia University, New York i doktorat iz menadžerske informatike. Bio je direktor Zavoda za informatičku djelatnost, Predsjednik Komiteta za znanost, tehnologiju i informatiku i član Hrvatske vlade. Bio je Jedan od osnivača Hrvatsko-američkog društva i Hrvatskog europskog pokreta. Počasni je član HHO i hrvatskog ogranka Rimskog kluba. Dobitnik je Gerald Ford stipendije i Eisenhower Fellowship, nagrada Zlatno pero društva novinara Hrvatske i Josip Juraj Strossmayer za znanost.

Za sudjelovanje na online predavanju prijavite se putem:

– poveznice: https://forms.gle/x2DiGQnfNxvpzU1T8
– maila: dcp@dcp.hr
– telefona: 020/418-401

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije