Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom, šest osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom (25 je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 24 osobe iz Dubrovnika, 11 iz Konavala, šest iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Vele Luke, po dvije iz Opuzena i Ploča te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 23 osobe muškog spola i 32 osobe ženskog spola, a za njih 35 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1944.)

Izliječeno je 45 osoba: 11 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, osam iz Konavala, po četiri iz Orebića i Župe dubrovačke, po tri iz Kule Norinske i Ploča, dvije iz Opuzena i jedna iz Dubrovačkog primorja.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 33 osobe pozitivne na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, sedam pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađena su 234 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 32 777 uzoraka.

U samoizolaciji su 592 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (šest na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđen je ukupno 141 slučaj kršenja samoizolacije (20 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija se oglasila zbog prevelikog upita građana o 12-satnom prelasku granice

Objavljeno prije

Zbog povećanog broja upita građana oko uvjeta prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora) i tamo boraviti najduže 12 sati, te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane samoizolacije dostavljamo dodatno pojašnjenje:

Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na  osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti,  ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni,  neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije