Ostanimo u kontaktu

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA METKOVIĆA

Dan i noć maškaranih mjesta Doline Neretve uz delicije neretvanske kužine

Objavljeno prije

Maškare 2018 , Versi 47U sklopu manifestacije Pokladne svečanosti pod šatorom na trgu Kralja Tomislava u 16 sati počinje Dan i noć maškaranih mjesta Doline Neretve uz delicije neretvanske kužine.

Svoje umijeće pokazat će ekipe: Družba Pivčeva kala, Gabela polje, Restoran Dalmata Jura shop, Šiljezi, Prud Stari, Prud Mladi, DPH Metković, Krvavac, IV. GBR Metković, Braniteljska zadruga Gola brda, Vidonje, Vid, Doljani, Lopoč Momići, Buđoni Momići, a sve što skuhaju besplatno će podijeliti posjetiteljima.

U glazbenom dijelu večeri nastupaju Alen & Neven, KUD Metković, Mandolinski orkestar Vrgorac i Klapa sveti Nikola.

Turistička zajednica Grada Metkovića

NERETVANI JOŠ JEDNOM POKAZALI SVOJE VELIKO SRCE

Obitelj Sršen zimu će dočekat u svom novom toplom domu – zahvala svima koji su pomogli!

Objavljeno prije

Humanitarna  akcija ‘Izgradimo dom obitelji Sršen’ privedena je kraju, sedmeročlana obitelj Sršen hladne zimske dane će dočekat u svom novom toplom domu.

Plod je to plemenite inicijative koja je objedinila sportsko i braniteljsko srce juga Hrvatske i Hercegovine, pokrenute kada je obitelj Rolanda Sršena iz Opuzena, nogometaša i dragovoljca Domovinskog rata, zadesila tragedija iznenadne smrti supruge Andreje. Roland tada ostaje sam sa šestero djece od kojih su dva invalida, a jedan kao nepokretan treba posebnu skrb i  prilagođeni stambeni  prostor. Obitelj je do sad živila u stanu od 50 metara kvadratnih iz kojeg su Odlukom suda morali iseliti..

Bio je to okidač za Zlatka Mustapića koji je osjetio potrebu i trenutak kada pokreće Humanitarnu akciju ‘Izgradimo dom obitelji Sršen’ u koju se uključuju brojni građani, sportaši diljem Dalmacije i Hercegovine, jer Ronald je u svoje vrijeme bio istaknuti nogometni vratar koji je svojom premenitošću ostavio traga u brojnim klubovim u regiji.

Kuća obitelji Sršen iz Opuzena

Ovim putem želimo istaknuti da je akcija privedena kraju, velikodušnošću brojnih građana, humanitarnin koncertom, malonogometnim turnirom 6 gradova te podrškom izbornika Zlatka Dalića i Darija Srne prikupljeno je 770.000 kuna koje su pokrile sve potrebno. Napravljena je kuća na dvije etaže ukupne površine 120 metara kvadratnih, s tim da je prizemlje u potpunosti prilagođeno osobama s invalidnošću, te je opremljena svim potrebnim kućanskim uređajima.

Obitelj Sršen je uselila prije nekoliko dana, a ovim putem voditelj humanitarne akcije Zlatko Mustapiće se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da se ova hvalevrijedna akcija privede kraju.

 

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije