VREMENSKA PROGNOZA

Dalmatinsko zaleđe prekrio prvi snijeg, u Metkoviću kiša uz temperature iznad nule

Objavljeno 3. siječnja 2017. u kategorijama: Metković, News.
snijeg

Foto: slobodnadalmacija.hr

Dok je prvi ovogodišnji snijeg zabijelio Dalmatinsku zagoru i dijelove Imotske krajine, u Metkoviću je jutros osvanulo tmurno i kišno jutro. Ako je vjerovati prognozi, obilnije kiše nas očekuju u nastavku dana, a temperatura će se kretati uglavnom iznad nule.

U nastavku tjedna hladnije

Do kraja današnjeg dana na jugu Hrvatske će se zadržati oblačno s kišom, a u unutrašnjosti Dalmacije snijegom. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a na krajnjem jugu jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka na Jadranu će iznositi od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku tjedna na Jadranu će biti hladnije, i dalje uz povremene mjestimične oborine – u srijedu uglavnom na jugu, zatim i drugdje.

Osobito je nužno upozoriti na ponovno jačanje bure u srijedu, a u četvrtak i petak ona će često biti olujna, pa i s orkanskim udarima, pri čemu će i temperatura zraka biti niska kao malo kada u ovo doba godine.

Izvješće HAK-a u 10,29 sati

Zbog ugaženog snijega na kolniku zimski su uvjeti na dionici autoceste A1 između čvorova Šestanovac i Ravča te na DC76 tunel Sveti Ilija (između čvorova Zagvozd2 i Bast) te na županijskim cestama na području Senja. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zbog snijega i vjetra, samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Komentari