Ostanimo u kontaktu

GRADSKI PROJEKTI

Dalibor Milan: Unatoč krizi nastavljamo s realizacijom projekata

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan se osvrnuo na trenutno stanje i realizaciju započetih projekata u gradu Metkoviću.

Ljetno kino
U skladu sa planiranim kapitalnim aktivnostima Ustanove za kulturu i sport Metković jučer su na gledalištu ljetnog kina počeli građevinski radovi. Prva je to faza obnove gledališta u sklopu koje se priprema nova podloga na koju će se u drugoj fazi montirati nove stolice. Očekivani završetak ovog kapitalnog projekta je kraj 2020. godine. Procijenjena vrijednost projekta je 580 tisuća kuna bez PDV-a a izvori financiranja su Ministarstvo kulture RH i Grad Metković.
Dječja igrališta
U skladu sa planiranim sportskim kapitalnim projektima Ustanove za kulturu i sport Metković u tijeku je rekonstrukcija dječjeg igrališta kod UOSI Prijatelj, a jučer je započela adaptacija dijela postojećeg igrališta kod Crkve sv. Frane na Kladi kojom će najmlađi dobiti svoj prostor za igru. Ubrzo počinje adaptacija i vježbališta u Sportskoj ulici kako bi bili ispunjeni svi aspekti za sigurno korištenje. Ukupna vrijednost navedenih investicija je 400 tisuća kuna bez PDV- a, a izvor financiranja je u potpunosti Grad Metković.

BERBA MANDARINA

Kontaktirali smo neke od vlasnika plantaža mandarina, dnevnice berača su na razini prošlogodišnjih!

Objavljeno prije

Reakcije na oglas kako se traže berači mandarina za dnevnicu od samo 90 kuna stižu sa svih strana. Tako se u priču o tako niskoj cijeni branja uključio i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever koji je kazao da je cijena dnevnice sramotna ne provjerivši informacije s terena.

Pokušali smo dobiti neke od vlasnika plantaža mandarina koji nam u razgovoru ističu da je to suludo i da kakva god bila otkupna cijena i urod, cijena branja je uvijek bila i ostat će ista, cca 200-250 kuna, te plus gorivo i obrok.

Također doznajemo i što se tiče otkupnih stanica da su uvjeti poboljšani.

Ono što najviše zabrinjava je to da i u ovako teškim uvjetima zbog koronavirusa neko pokušava ovakvim, kako ih neki vlasnici plantaža nazivaju ‘dezinformacijama’ poljuljati cijeli sustav. Mada smo mišljenja, ako je vijest objavljena na nekoj radio postaji onda postoji ime i prezime osobe tj vlasnika neke plantaže koja je to i objavila, što u konačnici nikako ne znači da je to stvarna cijena branja. Između ostalog, tu cijenu je obrazložio i sam autor oglasa, da računa na radnike iz istočnih zemalja kojima nudi obrok, spavanje i određene uvjete, u što dalje nećemo ulaziti… niti komentirati odaziv, samo ćemo potvrditi vijest većine vlasnika plantaža mandarina koji ističu, iako je ovogodišnji urod mandarina oko 15-ak posto manji to zasigurno neće utjecati na dnevnice za berače, i one ostaju kao i prijašnjih godina, a to je 200-250 kuna.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije