STIPENDIJE GRADA METKOVIĆA

Dalibor Milan s metkovskim studentima potpisao ugovore o stipendiranju

Objavljeno 8. siječnja 2018. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News, Obrazovanje.

Dodjela stipendija Grada Metkovića 5

Galerija

U Galeriji Gradskog kulturnog središta gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan danas je sa studetima koji su dobili stipendije Grada Metkovića potpisao ugovore o stipendiranju za akademsku godinu 2017./2018.

Iako je Grad Metković raspisao natječaj za 30 stipendista, kriterije je ostvario samo 16. Tako je u kategoriji upješnih i darovitih studenata stipendiju dobilo četvoro studenata, u kategoriji studenata slabijeg socio-ekonomskog statusa njih sedmoro, a petoro studenata dobilo je stipendije u kategoriji deficitarnih zanimanja.

Dalibor Milan je kazao da je ove godine, u usporedbi s prošlom, uvedeno nekoliko noviteta u stipendiranju metkovskih studenata:

– Ove godine Grad Metković je povećao iznose stipendija sa 55 tisuća na 180 tisuća kuna, što je po studentu 400 na 500 kuna mjesečno. Povećan je i broj kategorija, za razliku od prošle godine kada su samo socio-ekonomski uvjeti bili bitni – rekao je Milan.

Na potpisivanju ugovora bio je prisutan i pročelnik Ivica Popović, a u ime studenata koji, zbog fakultetskih obaveza, nisu bili prisutni ugovore su preuzeli njihovi roditelji. Dalibor Milan kazao je i da se nada da će Grad Metković već sljedećim proračunom znatno povećati sredstva za stipendije budući da je roditeljima studenata svaka financijska pomoć puno znači.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari