PROIZVODNJA SLADOLEDA I SLASTICA U METKOVIĆU

Dalibor Milan: Pružit ćemo ruku poduzetništvu, Metkoviću trebaju nova radna mjesta

Objavljeno 2. lipnja 2017. u kategorijama: Gospodarstvo, Metković, News, Politika.

Skladište, sladoledi

Galerija

Danas je Dalibor Milan, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Metkovića, posjetio novi proizvodni pogon Karmel Ice za proizvodnju sladoleda i slastica u Metkoviću. Pogon je smješten u Mostarskoj ulici, a ukupna vrijednost investicije se kreće oko 15 milijuna kuna. Dalibora Milana je interesiralo da li su kao investitori kod sadašnje gradske vlasti naišli na razumijevanje, na što su nam kratko i jasno odgovorili:

– Razgovarali smo, razgovori su bili ugodni, a za nagradu smo dobili čestitku od 10 tisuća kuna komunalne naknade. Vrlo interesantna suradnja. Lokalna vlast treba stvarati preduvjete za poduzetništvo. Ovaj pogon će zapošljavati na početku 7 do 10 radnika koji će se skinuti s biroa. Naš proizvodni kapaciteti bit će 1000 kg sladoleda u jednom radnom satu, koje ćemo plasirati od Splita do Prevlake. Radi se o visokokvalitetnoj proizvodnji 50-tak vrsta sladoleda i slastica za koje već imamo dogovorene plasmane, – kazao je gospodin Jovica.

Dalibora Milana interesiralo je da li će širiti djelatnost, na što je dobio pozitivan odgovor:

‘Firma će se baviti otkupom i preradom mandarina što će stvoriti potrebu za nova zapošljavanja. Također ćemo iznajmljivati komore i što je interesantno, imat ćemo trgovinu naših proizvoda po tvorničkoj cijeni u sklopu ovog kompleksa. Ulažemo vlastita sredstva, nismo dizali kredite. S malo razumijevanja i poduzetničke klime Metković će ponovo vratiti onaj stari sjaj’ – zaključio je gospodin Jovica

Jedan od mojih prvih poteza kao, čvrsto sam uvjeren, gradonačelnika Metkovića bit će donošenja paketa poticaja za poduzetnike i olakšica za njihovo poslovanje, s apsolutnim naglaskom na stvaranju radnih mjesta. Zbog razrade tog paketa idućeg tjedna i idem na nekoliko sastanaka u Zagreb. Meni nije ispod časti tražiti pomoć i savjet iz naše županije i vlade jer mi je boljitak Metkovića na prvom mjestu – istaknuo je Dalibor Milan.

Našem voljenom gradu – zaključio je – potrebni su konkretni projekti i stvarna radna mjesta, a ne medijski trikovi i naručeni hvalospjevi o samima sebi. Kao gradonačelnik svih ljudi, borit ću se punim srcem za svako radno mjesto i za svakog čovjeka u Metkoviću! I u tome očekujem potporu svih gradskih vijećnika jer su nam svima, vjerujem, zajedništvo i napredak Metkovića važniji od politikantstva.

Piše/foto: Nportal

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari