Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Ćuk pušten u prirodu zahvaljujući policajcima koji su ga pronašli

Objavljeno prije

Poznato nam je da policija temeljito radi svoj posao, ali nećemo danas o tome već ćemo napisati par rečenica o brizi za ptice kad im se ukaže prilika da pomognu. Naime, prošli tjedan policajci PP Metković radeći svoj posao pronašli su pokraj bivše Splitske banke pticu koja nije mogla letjeti, stavili je u kutiju i donijeli kolegi policajcu koji je član Ornitološkog društva Brkata sjenica znajući da će ptica dobiti pomoć i biti zbrinuta.

Nakon pregleda, članovi Brkate sjenice su vidjeli da se radi o mladom ćuku Otus scops koji je vjerojatno prerano napustio gnijezdo precijenivši svoje letne mogućnosti. Pticu su nadohranjivali dok nisu vidjeli da je spremna za povratak u prirodu i nakon desetak dana pustili je predvečer, budući je noćna ptica, nazad u prirodu.

Članovi Brkate sjenice zahvaljuju policajcima na brizi i mole da i vi postupite isto ako se nađete u sličnoj situaciji.

Izvor i video: Brkata sjenica / Facebook 

NERETVANSKA KVIZAŠKA LIGA

Pobjeda pripala ekipi ‘Veterani’, drugo i treće mjesto ekipama ‘Ruska tribina’ i ‘Kiki clown’

Objavljeno prije

U konkurenciji 12 kvizaških ekipa, pobjedu su u sinoć održanom kvizu u Motelu Delta zaslužili Veterani koji su upisali 80 bodova te su dobili poklon bonove od Amadeus II d.o.o. Ploče, i piće od Motela Delta.

Drugo i treće mjesto su podijelile ekipe Ruska tribina i Kiki clown sa 72 boda, a nakon pripetavanja sretnija je bila Ruska tribina kojoj je uz piće od motela Delta pripala i jumbo pizza od opuzenskog Fast Food Ljiljana, dok je ekipa Kiki clown dobila poklon paket sladoleda Carmel ice. U kategoriji lakiluzer tura pića za deveto mjesto, otišla je ekipi Juraj Dobrila i Srebrenko Posavec.

Sljedeći Delta 8 pub kviz igra se u četvrtak 14. studenoga s početkom u 19:30 sati.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije