Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO BRKATA SJENICA

Ćuk pušten u prirodu zahvaljujući policajcima koji su ga pronašli

Objavljeno prije

Poznato nam je da policija temeljito radi svoj posao, ali nećemo danas o tome već ćemo napisati par rečenica o brizi za ptice kad im se ukaže prilika da pomognu. Naime, prošli tjedan policajci PP Metković radeći svoj posao pronašli su pokraj bivše Splitske banke pticu koja nije mogla letjeti, stavili je u kutiju i donijeli kolegi policajcu koji je član Ornitološkog društva Brkata sjenica znajući da će ptica dobiti pomoć i biti zbrinuta.

Nakon pregleda, članovi Brkate sjenice su vidjeli da se radi o mladom ćuku Otus scops koji je vjerojatno prerano napustio gnijezdo precijenivši svoje letne mogućnosti. Pticu su nadohranjivali dok nisu vidjeli da je spremna za povratak u prirodu i nakon desetak dana pustili je predvečer, budući je noćna ptica, nazad u prirodu.

Članovi Brkate sjenice zahvaljuju policajcima na brizi i mole da i vi postupite isto ako se nađete u sličnoj situaciji.

Izvor i video: Brkata sjenica / Facebook 

NEUM

Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo na proslavi Dana općine Neum

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo te saborski zastupnik Branko Bačić nazočili su svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neuma.

Neum je veoma uspješna općina na čemu zaslužuju čestitke načelnik Živko Matuško, Općinsko vijeće i svi njeni građani. Neum ima i dalje zajamčenu i još kvalitetniju turističku budućnost, posebno smanjivanjem tranzita nakon izgradnje Pelješkog mosta i boljim povezivanjem sa svojim zaleđem posebice Stocem, s bogatom kulturnom baštinom.

Međutim, za stabilan razvoj, BiH mora formirati sve razine vlasti i osigurati punu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda te okončati mogućnost da, kao što se sad dogodilo, jedan narod drugom narodu bira člana Predsjedništva države!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije