Ostanimo u kontaktu

GKS METKOVIĆ - PONEDJELJAK, 30. OŽUJKA

Crveni križ Metković poziva na Akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Objavljeno prije

Poštovani darivatelji krvi, najavljena akcija dobrovoljnog darivanja krvi za ponedjeljak, 30. ožujka 2020 godine u GKS-u Metković, od 09:00 do 12:30 sati, odvijat će se po uputama stožera za Civilne zaštite i odjela za transfuzijsku medicinu OB Dubrovnik

OB DUBROVNIK – ODJEL ZA TRANSFUZIJSKU MEDICINU
DAVATELJI KOJI IMAJU POVEĆANI RIZIK NA covid-19 INFEKCIJU TRBAJU SE SAMO ISKLJUČITI IZ DARIVANJA KRVI U OVOM TRENUTKU

RIZIČNI DAVATELJI SU:

  1. Osobe koje imaju ili su imale neke od simptoma infektivne bolesti ili ih ima neko u bliskoj obitelji (POVIŠENA TJELESNA TEMPERATURA, simptomi od strane gornjih dišnih organa – KAŠALJ, GRLOBOLJA, OTEŽANO DISANJE, KRATKI DAH, UMOR) u zadnjih 21 dana
  2. Osobe koje su bile u zadnja 4 tjedna u izravnom kontaktu s osobama kojima je potvrđena infekcija virusom COVID-19 ili postoji opasnost ( rizični su za COVID-19)
  3. Putovali ste / boravili izvan Hrvatske u zadnjih mjesec dana
  4. Bili ste u kontaktu sa osobama koje su putovale izvan Hrvatske u zadnja 4 tjedna ili su putovali izvan naše Županije u zadnjih 3 tjedna.

POVIJEST NA ZRNU SOLI

Projekt iz Dubrovačko-neretvanske županije ušao u finale izbora za najbolji EU projekt 2020.

Objavljeno prije

Dubrovačko-neretvanska županija s projektom ‘Povijest na zrnu soli’ ušla je u finale velikog izbora za najbolji županijski EU projekt u 2020. godini.

Projekt je u kategoriju ‘Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici’ prijavila Regionalna agencija DUNEA na natječaj koji je raspisao Jutarnji list u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i projektom Župan.hr.

Izbor je pokrenut s ciljem povećanja razine osviještenosti građana o dosadašnjem uspješnom korištenju sredstava Europske unije i predstavljanja brojnih uspješnih lokalnih EU projekata na razini Republike Hrvatske kojim se dodatno želi istaknuti doprinos i značaj koji ti projekti imaju u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice.

“Povijest na zrnu soli” integrirani je projekt obnove jedinstvene kulturne baštine na području Stona završen u prosincu 2018. godine. Nositelj projekta je Općina Ston, a kao partneri sudjelovali su Regionalna agencija DUNEA, Turistička zajednica Općine Ston, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Župa sv. Vlaha – Ston i privatni poduzetnik Natura Dalmatia. Projektom su se obnovila četiri objekta zaštićene kulturne baštine, te učinilo dostupnima još njih 10, uredio se park u Stonu, Napoleonov put uredio se u atraktivnu šetnicu i biciklističku stazu, uređen je i opremljen lapidarij s iznimno vrijednim povijesnim izlošcima te su stvorili brojni novi inovativni turistički sadržaji.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 61.656.446,73 kuna, od čega je isplaćeno 9.887.153,64 kuna bespovratnih sredstava, dok su 805.900,10 kuna bila vlastita sredstva. Društvo prijatelja dubrovačke starine, iako partner u projektu, većinu infrastrukturnih radova financiralo je iz vlastitih sredstava, s obzirom na jedinstveno i neprocjenjivo iskustvo u pripremi i provedbi projekata obnove kulturne baštine.

Sve županije prijavile su svoje projekte u četiri različite kategorije, te uskoro kreće online glasanje čitatelja. Proglašenje najboljih županijskih EU projekta očekuje se početkom listopada.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije