Ostanimo u kontaktu

NITKO NEĆE NAIĆI?

Crni put kao ‘auto-pista’ – pojedincima 110 kilometara na sat kroz raskrižje nikakav problem

Objavljeno prije

Put-Narone,-radovi-(8)

Petak je, oko 21.30 ulicom Put Narone u smjeru Vida nepoznati je vozač u, reklo bi se, snažnom automobilu s naglašenim neobičnim zvukom isprobavao snagu svog limenog ljubimca, kao da je na nekoj automobilskoj utrci.

Prema skromnoj procjeni vozio je više od 110 kilometara na sat i istom tom brzinom prošao je kroz raskrižje Puta Narone, Neretvanskih gusara i Zagrebačke ulice ne mareći za mogućnost ulaska drugih vozila iz sporednih ulica ili za pokušaj pješaka da prijeđu preko označenog prijelaza za pješake.

Na prebrzu vožnju tom ulicom od strane manjeg broja vozača već su nekoliko puta upozoravali stanovnici ulice Put Narone, odnosno Crnog puta pa su Županijska uprava za ceste i Grad Metković poduzeli odgovarajuće radnje kako bi se uredilo raskrižje i postavila odgovarajuća signalizacija. Međutim, pojedinci i dalje ne poštuju postojeće prometno znakovlje, iživljavaju se i ugrožavaju tuđe i svoje živote. Dokle?

Takvima ništa ne znače ni najavljene i provedene akcije nadzora brzine od strane Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, ništa im ne znače zabrinuti pogledi stanovnika ili pješaka koji žele prijeći na drugu stranu ulice niti vode računa o tehničkoj ispravnosti svojih vozila kao ni o uvjetima na prometnicama.

Jednako tako, ponašaju se pojedini vozači teških kamiona, bilo da su s teretom ili bez njega. Prilikom vožnje deseci kotača na kamionima s prikolicom udaraju u poklopce kanalizacijskih šahtova pa se u kućama svako malo osjećaju snažna podrhtavanja tla, pravi potresi nešto slabijeg intenziteta. Zbog toga u ulici Put Narone ne možete naći niti jednu kuću u kojoj nisu vidljive manje ili veće pukotine na zidovima!

Jedini spas za stanovnike bila bi rekonstrukcija makar dijela šahtova i poklopaca kako bi se stavili u ravninu, čime bi se izbjegli deseci udara kotača i podvozja i tako zaštitila imovina građana.

Piše: Pero Jakić/Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije