Ostanimo u kontaktu

EDUKACIJA ŠKOLARACA U OŠ STJEPANA RADIĆA

Članovi Ornitološkog društva ‘Brkata sjenica’ naše najmlađe upoznavali s prirodnim ljepotama koje nas okružuju

Objavljeno prije

Ornitološko društvo Brkata sjenica u OŠ Stjepana Radića

Foto: Ornitološko društvo ‘Brkata sjenica’

Ornitološko društvo Brkata sjenica i ove godine nastavlja, zajedno sa učenicima Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića međunarodni projekt Spring alive, u kojem sudjeluje više od 70 zemalja. Nositelj projekta u Hrvatskoj je udruga Biom iz Zagreba.

– Kroz projekt želimo potaknuti interes djece za prirodu i ptice upoznajući ih sa pticama kroz nastavu u školi i obilascima kolonije piljaka koja se nalazi u našem gradu. Zatim i odlazak u kamp Brkate sjenice gdje želimo upoznati naše mlade prijatelje sa prstenovanjem ptica i načinom na koji lovimo i zbrinjavamo ptice do prstenovanja i puštanja u prirodu, – javljaju iz Ornitološkog društva Brkata sjenica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Iz Ornitološkog društva Brkata sjenica također ističu kako su dogovorili dva posjeta koloniji piljaka koja se nalazi na domu kulture i ispod mosta, koje drže kao jednu koloniju jer su vrlo blizu na istom mjestu, odnosno, jedan posjet početkom petog mjeseca kad se već nazire snaga kolonije i jedan posjet pred kraj petog mjeseca kad će biti sigurni u brojnost i snagu kolonije.

Tijekom petog mjeseca posjetit će i kamp Brkate sjenice gdje će lov i prstenovanje predstaviti, kao i danas, volonteri Brkate sjenice; Bariša Ilić, Jure Gujinović i Marijan Juretić te kao dobri domaćini nastojati udovoljiti znatiželji njihovih mladih prijatelja koji su evo i danas zajedno sa učiteljicom Anom Barbir pokazali zavidno znanje po pitanju zaštite ptica i prirode.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije