Ostanimo u kontaktu

92. GODIŠNJICA SMRTI HRVATSKOG VELIKANA

Članovi GO HSS-a Metković položili vijenac na spomenik Stjepana Radića u Metkoviću

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja 92. godišnjice smrti hrvatskog velikana Stjepana Radića, delegacija GO HSS-a Metković na čelu s predsjednikom Renatom Vučkovićem položila je vijenac i upalila svijeću pred spomenikom Stjepana Radića u Metkoviću.

Predsjednik GO HSS-a Metković, Renato Vučković je kratko rekao:

– Ovom prilikom odali smo počast jednom od najuglednijih i najomiljenijih hrvatskih političara čije ideje žive i danas. U hrvatskom narodu ima posebno mjesto jer se zalagao da sačuva malog seljaka i poljoprivrednika, – kratko je prokomentirao Vučković.

Podsjetimo, Stjepan Radić je preminuo 8. kolovoza 1928. od posljedica atentata u beogradskoj Narodnoj skupštini. Ranio ga je Puniša Račić, član srpske Narodne radikalne stranke 20. lipnja 1928. u napadu na predstavnike HSS-a. Rođen je 11. lipnja 1871. u siromašnoj seljačkoj obitelji u Trebarjevu Desnom. Bio je deveto dijete od jedanaestero braće i sestara, a među njima je bio i Antun, tri godine stariji od Stjepana. Braća Radić bili su zaslužni za buđenje nacionalne svijesti i promicali su ideju da je upravo seljak okosnica domovine, onaj koji je branio domovinu i koji je kroz zadruge očuvao jezik i kulturu.

Neka mu je laka hrvatska zemlja.

GRAD METKOVIĆ

Raspisan javni natječaj/poziv za financiranje programa i projekata koje provode udruge u Gradu Metkoviću za 2021. godinu

Objavljeno prije

Grad Metković je objavio Godišnji plan raspisivanja javnih natječaja/poziva za financiranje programa i projekata koje provode udruge u Gradu Metkoviću za 2021. godinu.

Dokument je objavljen na službenim stranicama Grada Metkovića, a možete ga preuzeti na linku ovdje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije