Ostanimo u kontaktu

VRIJEDNA METKOVSKA MLADOST

Članovi Frame Metković volontiranjem pomogli uspješno održavanje EP-a u kajak-kanu maratonu

Objavljeno prije

Frama na prvenstvu

Dok se njihove školske kolege odmaraju, članovi Frame Metković, mahom srednjoškolci, tijekom ljetnih praznika vrlo su aktivni u zajednici. Tako je njih dvadesetak u Metkoviću volontiralo na Europskom prvenstvu u kajak-kanu maratonu gdje su organizatorima dali veliku podršku i pomoć.

Među ostalim volonterima, koji su također odradili odličan i vrijedan posao, svakako je bilo zanimljivo vidjeti ove odgovorne i mlade ljude koji su kroz osam dana radili u akreditacijskom centru i kao redari uz rutu utrke koja je prolazila Malom i Velikom rivom.

Razgovarali smo s predsjednikom Frame Metković, gimnazijalcem Lukom Grgićem, koji se zahvalio volonterima i Gradu Metkoviću na ukazanom povjerenju.

– Od nas dvadesetak pola nas je neprestano sudjelovao na prvenstvu svih osam dana, ostali su se izmjenjivali jer su već imali obaveze, ali htjeli su volontirati i pomoći Gradu koliko su god mogli, jer oni nama uvijek pomažu te nas podržavaju, na tome smo stvarno zahvalni. Ovim putem želio bih se još jednom od srca zahvaliti volonterima na izdvojenom vremenu! Nadamo se da je Grad zadovoljan i da smo opravdali njihovo povjerenje, ne samo mi, nego i drugi volonteri koji su sudjelovali. Zaista hvala Gradu što nas je pozvao da volontiramo, bilo nam je predivno i jedva čekamo sljedeći projekt u koji ćemo se moći uključiti – rekao je Grgić.

Na pitanje o tome što je njega i ostale Framaše najviše dojmilo na prvenstvu, istaknuo je da je volontiranje uvijek lijepo iskustvo i da im je, uz to što su upoznali puno novih ljudi, najzabavniji bio upravo dio staze kojim su natjecatelji trčali.

– Družili smo se, smijali, upoznali jako puno novih ljudi, stekli nova znanja i kompetencije koje će nam sigurno nekada u životu biti potrebne. Svi ćemo pamtiti šale i priče od kojih su nas veći dio dana bolili svi mišići od smijanja i kad smo ih prepričavali jedni drugima. A što se tiče samog maratona, najviše me se dojmio dio gdje natjecatelji trče pored publike. Svaki put smo na trenutak istrčali iz akreditacijskog centra da to vidimo i da plješćemo – rekao je Grgić.

Osim što su njeni članovi sudjelovali u uspješnoj provedbi prvenstva, Frama Metković svojim aktivnostima je već potvrdila da je riječ o vrijednoj skupini mladih ljudi. Nakon uspješnog Framasonga 2017., odlazaka na obećanja njihovih braće i sestara u Zagreb i Nacionalnog susreta Frame kojem su bili domaćini, nastavljaju punom parom i najavljuju tri velika projekta koja će se održati do kraja godine.

– Prvi je odlazak na Hod Frame koji počinje 24. srpnja. Metkovski framaši, koji će biti daleko najbrojniji na tom hodu, propješačiti će 90 km od Sinja do Šibenika u pet dana nakon kojih idemo u Italiju pet dana razgledavati rodni grad sv. Franje, Asiz. Čim se vratimo započinjemo s pripremama za projekt 72 sata bez kompromisa za kojeg smo nedavno preuzeli odgovornost organizacije čime ćemo Metković staviti na, za sada malu, listu gradova poput Zagreba, Splita i Osijeka u Hrvatskoj, ali i gradova u čitavom svijetu, u kojima će mladi i oni koji se tako osjećaju 72 sata bez kompromisa volontirati za zajednicu. I,  naposljetku, najavljujemo Framasong 2018. koji će ove godine biti još veći i spektakularniji – rekao je Luka Grgić i dodao da mu je čast služiti kao predsjednik ovako vrijednim Framašima.

Dobili smo obećanje da ćemo o svim ovim događajima znati puno više, a u njihovu uspješnu provedbu ne sumnjamo.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije