Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

PRIJE 30 GODINA

Članovi DVD-a Metković izloženi raketiranju u Slanom, na putu za ispomoć u Dubrovačko primorje

Objavljeno prije

Foto: DVD Metković

U povodu Dana dubrovačkih branitelja članovi JVP Metković su objavili vijest koja se dogodila prije malo više od 30 godina, točnije 3. listopada 1991. godine, večer uoči pada Slanog, kada su prilikom ispomoći dubrovačkim kolegama bili teško raketirani, prilikom čaga je ranjen Ivica Veraja i uništeno jedno vatrogasno vozilo.

Prije 30 godina pripadnici tadašnjeg DVD-a Metković vozači vatrogasci Ivica Medak i Tvrtko Dodik, te vatrogasci Ivica Kolovrat, Renato Srna, Jure Pilj, Željko Martinac, Ivica Veraja i Jure Vuica po nalogu tadašnjeg kriznog stožera Općine Metković krenuli su u ispomoć gašenja mnogobrojnih požara izazvanog neprijateljskim djelovanjem srbo/četničkog agresora u Dubrovačkom primorju sa dva vatrogasna vozila.

U mjestu Slano bili su izloženi granatiranju minobacačkih granata, te je jedno vozilo potpuno uništeno i ostalo u mjestu Slano, dok je drugo teško oštećeno vraćeno u Metković, vatrogasac Ivica Veraja ranjen je gelerom u ruku.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Bio je ovo prvi susret pripadnika DVD-a Metković sa ratnim strahotama koje će naknadno uslijediti i na na sam Grad Metković, kojom prilikom su se također dokazali svojom požrtvovnošću.

Obvezni smo sjetiti se ovih događaja koji su trajno zapisani u povijesti vatrogasaca Grada Metkovića.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Ulice Stjepana Radića u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavještavaju se korisnici el. energije da će uslijed redovnog održavanja mreže niskog napona u TS 10(20)/0,4 METKOVIĆ 33 isporuka električne energije biti obustavljena u četvrtak, 20.01.2022.godine u vremenu od 09,00 do 11,00 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

– Ulice Stjepana Radića od kućnog broja 42. do 61.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

NAPOMENA :
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije