Ostanimo u kontaktu

AKCIJA 'KRETNJOM DO ZDRAVLJA'

Članice Udruge ”Život” obilježile mjesec borbe protiv karcinoma dojke

Objavljeno prije

Listopad je mjesec borbe protiv karcinoma dojke, što je članicama Udruge oboljelih od malignih bolesti ”Život” bio povod za akciju Kretnjom do zdravlja kojom su šetnjom gradskim Šetalištem poslale poruku da je upravo boravak na zraku i kretanje, te zdrava ishrana i redoviti samo-pregledi i liječnički pregledi, prevencija i put ka ranom otkrivanju ove zloćudne bolesti.

Svakako, ovom akcijom su željele skrenuti pažnju na činjenicu da se ova opaka bolest u 90 posto žena izliječi ako se otkrije u ranoj fazi!

U ovoj akciji su im se pridružile i cure iz biciklističkog kluba Dajana i Dragica koje su prošle 100 kilometara biciklirajući po dolini Neretve u znak potpore oboljelim članovima.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas zabilježeno 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tri osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom (deset je utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o deset osoba iz Dubrovnika, po tri iz Korčule i Metkovića, po dvije iz Orebića i Župe dubrovačke, po jednoj iz Kule Norinske, Opuzena, Smokvice i Vele Luke te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 16 osoba muškog spola i 10 osoba ženskog spola, a za njih 17 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminule su dvije ženske osobe, jedna  iz Zažablja (rođ. 1938.g.) i jedna iza Dubrovnika (rođ. 1938.g.)

Izliječene su 31 osoba: 11 iz Dubrovnika, po sedam iz Konavala i Metkovića,, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Korčule, Kule Norinske, s Mljeta i iz Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 23 osobe pozitivne na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađena su 192 uzorka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 36 134 uzorka.

U samoizolaciji su 672 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam kršenja mjere samoizolacije (šest na graničnim prijelazima). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 209 slučaja kršenja samoizolacije (84 na graničnim prijelazima).

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije