Ostanimo u kontaktu

AKCIJA 'KRETNJOM DO ZDRAVLJA'

Članice Udruge ”Život” obilježile mjesec borbe protiv karcinoma dojke

Objavljeno prije

Listopad je mjesec borbe protiv karcinoma dojke, što je članicama Udruge oboljelih od malignih bolesti ”Život” bio povod za akciju Kretnjom do zdravlja kojom su šetnjom gradskim Šetalištem poslale poruku da je upravo boravak na zraku i kretanje, te zdrava ishrana i redoviti samo-pregledi i liječnički pregledi, prevencija i put ka ranom otkrivanju ove zloćudne bolesti.

Svakako, ovom akcijom su željele skrenuti pažnju na činjenicu da se ova opaka bolest u 90 posto žena izliječi ako se otkrije u ranoj fazi!

U ovoj akciji su im se pridružile i cure iz biciklističkog kluba Dajana i Dragica koje su prošle 100 kilometara biciklirajući po dolini Neretve u znak potpore oboljelim članovima.

PROJEKT VRIJEDAN 9.2 MILIJUNA KUNA

Održana završna konferencija projekta ”Energetska obnova zgrade Sportske dvorane u Metkoviću”

Objavljeno prije

Danas, 29. listopada 2020. godine, održana je završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Sportska dvorana u Metkoviću na adresi Trg doktora Franje Tuđmana 2, Metković.

Nakon uvodnoga pozdravnoga govora gradonačelnika Dalibora Milana, administrativni dio projekta je predstavila Nikolina Talajić, voditeljica projekta i viša stručna suradnica za EU fondove u Gradu Metkoviću.

Vrijednost radova iznosila je 9.211.262,08kn od čega Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancira projekt sa iznosom od 2.875.956,77kn (31,22%), Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 4.392.713,16kn (47,69%), a preostali iznos investicije od 1.942.592,15 kn (21,09%) sufinancira Grad Metković iz vlastitih sredstava.

Od radova na sportskoj dvorani najznačajnije je spomenuti ugradnju solarnih kolektora za grijanje vode i podršku grijanju, ugradnju uređaja za hlađenje, poboljšanje sustava za grijanje, ugradnju nove ekološka led rasvjeta, ugradnja sendvič panela i prilagodba pristupa dvorani osobama sa invaliditetom.

Izuzev prethodno navedenih radova Europska unija je sufinancirala projektnu dokumentaciju, energetski pregled nakon dovršetka radova i mjere vidljivosti.

Rezultati koji su se ostvarili provedbom ovoga projekta su:

  • Energetska obnova vanjskih zidova i krovišta dvorane,
  • Ugradnja solarnih kolektora za pripremu tople vode,
  • ušteda toplinske energije za grijanje od gotovo 90%.

Konferenciju za medije smo prenosili uživo, možete je pogledati u video prilogu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije