Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

PRVA TRI MJESTA OSVOJILA OŠ STJEPANA RADIĆA

Christopher Duarte županijski prvak u fizici, Roko Kravar drugi, Marija Kompar treća

Objavljeno prije

Christopher Duarte, OŠ Stjepana Radića Metković

Od ukupno 30 osnovnih škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji samo se 18 učenika osmih razreda, iz pet osnovnih škola, uspjelo plasirati prema ostvarenim rezultatima na županijsku razinu natjecanja. OŠ Stjepana Radića bila je prošli tjedan domaćin natjecanja što nije ni čudno kad se zna da već nekoliko godina gotovo polovicu sudionika čine učenici naše škole.

Tako se između 18 natjecatelja našlo sedam učenika OŠ Stjepana Radića i to: Christopher Duarte, Tamara Matuško, Marija Kompar, Ante Medić, Zvonimir Pažin, Helena Šimić i Roko Kravar. Predsjednica povjerenstva zaduženog za organizaciju i ispravljanje testova bila je uč. fizike Renata Obradović prof. koja je ujedno i mentorica našoj fantastičnoj sedmorki.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Marija Kompar i Roko Kravar

Nakon tri sata rješavanja 5 numeričkih i 2 eksperimentalna zadatka, nastavnica Renata nije krila zadovoljstvo na završetku natjecanja kad su se na prva tri mjesta ustoličila naša tri učenika. Christopher Duarte je s 80 % rješenosti zauzeo prvo mjesto, Roko Kravar je sa 74,7 % drugi, a Marija Kompar je zauzela treće mjesto sa 72% osvojenih bodova. Ovakav rezultat natjecanja govori da su najbolji fizičari učenici OŠ Stjepana Radića, a nastavnica Renata jedna je od najuspješnijih mentora učenika. Zaista smo ponosni na ovakav izvrstan rezultat, na naše učenike i nastavncu Renatu koji školu u široj okolini predstavljaju kao školu talentiranih i motiviranih učenika i predanih učitelja. Od srca čestitamo svima koji pronose glas o našoj izvrsnosti, a naravno, odajemo velike priznanje Christopheru Duarteu koji se osim titule županijskog prvaka iz informatike, viceprvaka iz engleskog jezika okitio i titulom županijskog prvaka iz fizike, pokazavši tako da je ovo za njega jedna vrlo uspješna godina.

Vrlo dobri su bili i ostali naši učenici. Ante Medić je zauzeo peto mjesto, Tamara Matuško šesto, Zvonimir Pažin deseto, a Helena Šimić jedanaesto mjesto. Ljestvica poretka učenika koji će biti pozvani na državno natjecanje izradit će se na temelju pristiglih rezultata postignutih na županijskom natjecanju nakon što Državno povjerenstvo provjeri ispravljanje i bodovanje listova za odgovore.  Nema sumnje da će Christopher biti jedan od sudionika Državnog natjecanja iz fizike.

OŠ Stjepana Radića

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije