Jambo vs. Krešić

CHE Čapljina je morala prestati s radom

Tema o kojoj se puno pisalo ovih dana, osim poplavljenoga područja desne obale rijeke Neretve u Metkoviću je svakako i rad CHE Čapljina.

Objavljeno 9. travnja 2013. u kategorijama: BiH, Čapljina, Metković, News.

Proteklih dana, kada je u Metkoviću zbog visokog vodostaja Neretve prijetila nova poplava, prenijeli smo razgovor sa gradonačelnikom Gabrićem emitiran na Radiju Delta u kojem se govoreći o prijetećem vodostaju i razlozima zbog kojih je toliki, obrušio i napao upravu CHE Čapljina, točnije gosp. Krešića koji se prema riječima Gabrića nisu držali postojećih ugovora i pravilnika o radu.

Uslijedilo je priopćenje za javnost iz Elektroprivrede HZ HB u kojem gosp. Nikola Krešić odgovara na izrečene optužbe i prijetnje, na način da krivnju za plavljenje dijela grada Metkovića prebacuje na gradonačelnika Gabrića, te govori o svojoj karijeri, a uopće se ne dotiče glavne teme, a ona je svakako bila rad CHE Čapljina i kršenje spomenutih ugovora i pravilnika o radu.

Naime, u Vodnoj dozvoli koju posjeduje CHE Čapljina, koju joj je izdala Agencija za vodno područje Jadranskoga mora iz Mostara, u točki 3.2.1 stoji da kada je protok vode Neretvom kroz Metković veći od 1400 m3/s CHE Čapljina treba prestati sa radom.

Razlog nastavljenog rada CHE Čapljina vjerojatno leži u pritisku stanovništva iz poplavljenog Popovog polja, odnosno općine Ravno koji se jedino preko CHE Čapljina mogu riješiti vode.

Prenosimo vam kopiju Vodne dozvole koju je CHE Čapljini izdala Agencija za vodno područje Jadranskoga mora iz Mostara.

vodnadozvola-checapljina

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari