Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Četvorka iz Metkovića osumnjičena za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju

Objavljeno prije

Policija

Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba i to 45-godišnjakom osumnjičenim za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, kazneno djelo pogodovanje vjerovniku i kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje,  zatim nad 37-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo davanje lažnog iskaza te nad još dvije osobe, 66-godišnjakom i 36-godišnjakinjom koji se sumnjiče za kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje. 

Naime, 45-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa područja Metkovića, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u gospodarskom poslovanju oštetio navedeno društvo za iznos od preko 250 000 kuna, a proračun Republike Hrvatske u iznosu od gotovo 80 000 kuna. Također je utvrđeno kako je, znajući da je trgovačko društvo nesposobno za plaćanje pogodovao vjerovniku, odnosno drugom trgovačkom društvu s kojim je poslovao čime je za iznos od 150 000 kuna oštetio jednu banku.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 37-godišnjak dao lažni iskaz zatajivši činjenice što je u konačnici dovelo do spomenutog oštećenja proračuna Republike Hrvatske, dok je za 45-godišnjaka i ostalo dvoje osumnjičenih, inače članova drugog trgovačkog društva s područja Metkovića, utvrđeno da nisu zatražili otvaranje stečajnog postupka iako su znali da je trgovačko društvo nesposobno za plaćanje.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela policija je protiv svih četvero osumnjičenih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetniku.

Akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača

Iz PU dubrovačko-neretvanske također nam javljaju da će u noći sa subote na nedjelju, 24./25. listopada na području svih policijskih postaja Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača.

POZNATI DETALJI JUČERAŠNJE NESREĆE

S motorom udario u parkirano vozilo i teže se ozlijedio

Objavljeno prije

Jučer, 24. veljače, tijekom popodnevnih sati, u Metkoviću se dogodila prometna nesreća koja je za posljedicu imala ozlijeđenu osobu i materijalnu štetu na automobilu.

Do prometne nesreće je došlo kada se 23-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilima A2 kategorije, krečući se ulicom Andrije Kačića Miošića u Metkoviću, uslijed neprilagođene brzine, s motociklom dubrovačkih registarskih oznaka pao na kolnik, nakon čega je u klizanju udario u nepropisno parkirano vozilo dubrovačkih registarskih oznaka, koje se nalazilo uz rub kolnika.

Uslijed udara, vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede neopasne za život, zbog kojih je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije