Ostanimo u kontaktu

PRIČA O BOŽIĆNOJ ČESTITKI

Čestitajmo Božić tradicionalnom čestitkom

Objavljeno prije

Goranka Ivanković, The story of Christmas Card – Vjenčić dobrote

U petak je u Gradskoj knjižnici Metković, priredbom Story of Christmas card – Vjenčić dobrote, profesorica engleskog jezika, Goranka Ivanković, na trenutak prisutne vratila u dobra stara vremena kada se Božić čestitao slanjem čestitki. Napravila je to uz pomoć svojih učenika Srednje škole Metković, i u suradnji s gradskim udrugama; Prijatelj, Leptirići, Prijatelji malog Isusa, Otac Ante Gabrić, te s Gradskom knjižnicom, Dječjim vrtićem Leut, Osnovnom školom Stjepana Radića i Domom za starije i nemoćne osobe Metković.

Svrha priče o božićnoj čestitki Vjenčić dobrote je učenicima približiti doživljaj čestitanja Božića putem tradicionalnih čestitki, jer su upravo nove tehnologije oduzele svu čar što ga je imalo obiteljsko okupljanje i ispisivanje lijepih želja na poleđini čestitiki. Na samu ideju profesorica Ivanković je došla za vrijeme nastave pokušavajući učenicima dočarati kako se to nekada radilo.

– U ljubavi u kojoj nam se Bog dariva rođenjem svoga sina Isusa, svatko od nas dobiva poruke na osobit način. Razmišljajući kako na nastavi engleskog jezika učenicima približiti bit Božića, ne samo tradicionalnom izradom čestitki, postavilo se pitanje o samom porijeklu Božićne čestitke i vremenu kad je nastala, rekla nam je profesorica Ivanković, te istaknula kako su se učenici rado prihvatili zadatka prikupljanja starih čestitki koje su poslužile za izradu vremenske lente koja je prikazala duh Božića na papiru.

Ispisane čestitke bile su izložene na panoima, a program su, pjevajući božićne pjesme, upotpunili učenici Srednje škole Metković i Zbor župe sv. Ilije. Pjesme duhovne tematike Andrije Magzana čitale su članice UOSI Prijatelj Iva Babić i Ivka Vukša.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije