Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PREVENCIJA NASILJA NAD I MEĐU DJECOM I MLADIMA

Centar za Održivi razvoj i Forum za slobodu odgogoja u Metkoviću održali konferenciju ‘Izazovi i mogućnosti’

Objavljeno prije

Prevencija nasilja nad i među djecom i mladima – Izazovi i mogućnosti

Jučer s početkom u 10 sati u Hotelu Narona u Metkoviću održana je konferencija na temu Prevencija nasilja nad i među djecom i mladima – Izazovi i mogućnosti. Konferencija je organizirana u okviru projekta Vježbanje nenasilne komunikacije, kojeg uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u partnerstvu provode Centar za održivi razvoj, Osnovna škola Stjepan Radić (Metković), Osnovna škola Ivan Goran Kovačić (Cista Velika), Srednja škola Lovre Monti (Knin) i Forum za slobodu odgoja (Zagreb).

Cilj konferencije je okupljanje sudionika na lokalnoj i regionalnoj razini kako bi se prezentirali rezultati istraživanja vršnjačkog nasilja, predstavili preventivni pristupi i programi koji se provode na području Dalmacije, razmijenila iskustva i dobre prakse te omogućila međusektorska suradnja kako bi se prevladale prepreke i postigli što bolji rezultati u prevenciji nasilja nad i među djecom i mladima.

Snježana Petrušić, kao voditeljica i moderator današnjeg događaja, u kraćoj izjavi za medije posebno je pohvalila odličnu suradnju s OŠ Stjepan Radić iz Metkovića. Problem nasilje jest nešto o čemu se trebaju voditi rasprave, radionice i nešto što bi se trebalo u korijenu suzbijati. Na žalost u Dalmaciji nisu provedena empirijska istraživanja, tako da nema egzaktnih podataka o postocima, međutim nasilje je evidentno i tu trebaju surađivati institucije, udruge i roditelji – zaključuje Petrušić.

Sama konferencija trajala je do 16 sati i bila je edukativna i interakcija, te će sigurno biti bar dodatni poticaj, kako bi se nasilje pokušalo ublažiti odnosno ublažiti nenasilnom komunikacijom.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije