DOKUMENTARNI FILM

Časni sude, nisam kriv

„Časni sude, nisam kriv“ nastavak je dokumentarnog filma „Lov na Gotovinu“ koji obuhvaća razdoblje od prvih vijesti u novinama pa do objave o njegovu uhićenju 2005. godine.

Objavljeno 11. studenoga 2013. u kategorijama: Metković, News.

casni-sude-nisam-kriv

U devedesetominutnom dokumentarnom filmu „Časni sude, nisam kriv“ autorice Nade Prkačin kronološki su poredani događaji od uhićenja hrvatskoga generala Ante Gotovine u prosincu 2005. do njegova povratka u rodne Pakoštane 2012. U filmu su već viđena izvješća, izjave, komentari i reportaže što ih je emitirala Hrvatska televizija.

Maratonsko suđenje, intrigantna svjedočenja, saga o topničkim dnevnicima, politička dodvoravanja, molitve i nade, istine i zablude. Konačne presude i spektakularni dočeci po hrvatskim gradovima s vremenskim odmakom dobili su novu dimenziju.

Film će se na godišnjicu drugostupanjske oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču 16. studenoga 2013. istodobno prikazati u 50 hrvatskih gradova, a u Metkoviću 14. studenoga u Gradskom kulturnom središtu s početkom u 19 sati.

„Časni sude, nisam kriv“ nastavak je dokumentarnog filma „Lov na Gotovinu“ koji obuhvaća razdoblje od 1998. i prvih vijesti u novinama da bi generala Gotovinu mogli saslušati haaški istražitelji pa do objave o njegovu uhićenju 2005. godine.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari