Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PUT U ŠKOLU BEZ NADZORA

Roditelji pripremite dijete za samostalno sudjelovanje u prometu

Objavljeno prije

Foto: ilustracija/metkovic.hr

Foto: ilustracija/metkovic.hr

Dobili smo poruku zabrinute čitateljice koja je na semaforu pored Male tržnice (Male pjace) automobilom gotovo udarila dijete koje je, dok je pješacima bilo crveno, prelazilo ulicu.

Javila se kako bi upozorila roditelje da djecu od 7-8 godina koja još nisu naviknuta na samostalno sudjelovanje u prometu ne puštaju da bez nadzora idu u školu ili iz nje.

– Vjerujem da ste upoznati sa semaforom na Maloj pjaci. Dolazeći iz smjera Opuzena prema trgu, naišla sam na zeleno svjetlo, dok je druga strana već stala na crveno. Dijete od 7-8 godina nije uopće obraćalo pozornost na to da je pješacima jos crveno, te na to da drugi pješaci jos cekaju za svoj prelazak, zaputilo se preko zebre te izletilo pred moje auto. Zbog brze reakcije i sreće zavrsilo je dobro, izbjegla sam dijete. Brzina je bila prilagođena, a ja sam jos uvijek u šoku. S obzirom na to da znam da se nedavno dogodio još jedan isti slučaj, zaista bih voljela da se apelira na roditelje da tako malu djecu ne puštaju bez nadzora u gradsku gužvu, pogotovo u vrijeme kada je kroz grad smjena učenika i vlada kaos na ulicama. Želim samo oprez roditelja da se ne dogodi ono sto nitko ne zeli. Ja sam još u šoku. Djeca te dobi ne bi trebala bez pratnje roditelja u grad – napisala je čitateljica.

Roditelji sami prosuđuju kad je vrijeme da se njihovo dijete osamostali u putu do škole i natrag, ali moraju biti sigurni da je ono upoznato s osnovnim pravilima sudjelovanja u prometu. Dovoljan je samo jedan trenutak nepažnje vozača u kojem bi situacija poput one koju je čitateljica opisala bio tragičan.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije