Ostanimo u kontaktu

GOSPODARSTVO

Budi kotačić promjene uz Centar za poduzetništvo!

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije podrška je sadašnjim i budućim poduzetnicima, na način da prepoznajući njihove potrebe svoje djelovanje usmjerava u pravcu regionalnog razvoja malog i srednjeg poduzetništva. No, pandemija koronavirusa uzdrmala je same temelje našeg društva te je podrška poduzetnicima bila važnija nego ikada, budući da su upravo mali i srednji poduzetnici nositelji gospodarstva i održivog razvoja.

Tako je u proteklom razdoblju Centar za poduzetništvo bio među prvim poduzetničkim potpornim institucijama u Hrvatskoj koja je započela s osmišljavanjem i održavanjem webinara, a o temama se odlučivalo prateći potrebe poduzetnika i predviđajući trendove u interesima za edukacijama. Primjerice, prezentirane su sve dostupne mjere koje su poduzetnicima stavljene na raspolaganje, poduzetnici su informirani o načinima pokretanja vlastitog poslovanja, razvoju održivih poslovnih aktivnosti, intelektualnom vlasništvu, poreznim reformama, prijenosu poslovanja.

U suradnji s priznatim hrvatskim stručnjacima, Centar za poduzetništvo je organizirao opsežne edukacije, uključujući Facebook i Instagram oglašavanje, SEO optimizaciju, Google Ads, pozicioniranje i prodaju proizvoda i usluga, ali i osobno brendiranje. U seriji radionica pod nazivom “Kriza kao prilika” predstavljeni su primjeri dobre prakse, gdje su uspješne poduzetnice iz naše županije pokazale svoje viđenje i načine iskorištavanja Covid krize za napredak u poslovnom smislu. Nadalje, Centar je jedna od dvije potporne institucije u Hrvatskoj koja odrađuje virtualne radionice u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje na temu „Pokreni svoj posao“.

Tako je od početka online aktivnosti na radionicama sudjelovalo više od 1500 poduzetnika i onih koji to namjeravaju postati, lokalno, ali i nacionalno.

Upravljajući Poduzetničkim inkubatorom u Dubrovniku i Pločama, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, korisnicima inkubacije Centar je odobrio dodatne pogodnosti korištenja prostora te smo ponosni na činjenicu da je popunjenost Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik 100 posto. U Poduzetničkom inkubatoru u Pločama su zakupljeni svi proizvodni prostori, a otvoren je javni poziv za tek dva slobodna uslužna prostora.

Uz vođenje dvaju poduzetničkih inkubatora te online aktivnosti, tijekom restrikcijskih mjera uredi Centra za poduzetništvo ostali su otvoreni za sve kojima je trebao savjet ili pomoć u pokretanju, održavanju ili razvoju poslovanja. Tako su djelatnici Centra za poduzetništvo napisali brojne poslovne planove, asistirali u prijavama za Covid 19 kredite i mjere, prijavljivali mjere za OPG-ove, inovacijske vouchere, ali i druge dostupne poticaje za MSP-ove.

Nastavljeno je i provođenje aktivnosti projekata iz EU fondova kojima je Centar nositelj ili partner u provedbi, pa je, između ostalog, u sklopu projekta „Poboljšanje konkurentnosti MSP-ova” izrađena besplatna aplikaciju Paush App, koja omogućuje obrtnicima paušalistima jednostavno i pregledno samostalno vođenje knjiga.

Pozivamo stoga sve zainteresirane i sve onima kojima je potrebna podrška Centra za poduzetništvo da se prijave za primanje obavijesti o planiranim radionicama i otvorenim natječajima. Također, Centar za poduzetništvo je na raspolaganju za informiranje i savjetovanje putem telefona 020/418-401, e-maila dcp@dcp.hr ili osobno na adresi u Dubrovniku, Vukovarska 16, IV kat.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o osam osoba muškog spola i osam osoba ženskog spola: pet iz Metkovića, tri iz Dubrovnika i Ploča te jednoj iz Župe dubrovačke, Opuzena, Korčule, Orebića i Vele Luke.

Izliječeno je 37 osoba: 11 iz Dubrovnika i Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Korčule i Ploča, jedna iz Opuzena, Slivnog, Kule Norinske i Zažablja te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 685 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 102 011 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 692 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (svi na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 913 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije