Ostanimo u kontaktu

PRIKUPLJANJE POTPISA

Brojni građani podržali Dalibora Milana na putu za novi mandat na čelu Metkovića

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan na predstojećim lokalnim izborima kandidira se za još jedan mandat na toj funkciji.  Svojim potpisom brojni građani Metkovića jutros su pružili podršku njegovoj te kandidaturi Roberta Doke za zamjenika gradonačelnika Metkovića.

Potpisi su se prikupljali i za HDZ-ove kandidate za župana i zamjenika župana, odnosno Nikolu Dobroslavića i Joška Cebala.

Podršku u prikupljanju potpisa jutros im je na punktu preko puta Hrvatske pošte pružila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te zamjenica župana Žaklina Marević.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 5 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika, po tri osobe iz Metkovića i Opuzena te po jednoj osobi iz Slivnog i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo sedam osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a za njih šest je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 26 osoba: po sedam osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke, pet osoba iz Dubrovnika, po dvije osobe iz Konavala i Opuzena te po jedna osoba iz Janjine, Ploča i Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađena su 374 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 70760 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju tri pacijenta, svi na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 319 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 725 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije