Ostanimo u kontaktu

PUT NARONE

Braćo vozači, možete li smanjiti brzinu?

Objavljeno prije

Poznanik nam je, ogorčen i u strahu zbog ponašanja pojedinih vozača koji voze ulicom Put Narone, savjetovao osvrt s naslovom „Braćo vozači, možete li smanjiti brzinu“?  Ništa nismo odgovorili jer su prijašnji osvrti s upozoravajućim naslovima polučili minorne rezultate.

Prošle godine nakon niza intervencija nadležni su na raskrižju Puta Narone, Zagrebačke i Neretvanskih gusara postavili svjetlosnu signalizaciju, s ograničenjem brzine od 50 km na sat, iako se radi o vrlo opasnom raskrižju. Mnogi su pomislili bolje išta nego ništa, i doista, broj vozača koji voze brže od dopuštenog značajno se smanjio. Nažalost, samo neko vrijeme.

I noću i danju pojedinci ne žele vidjeti prometno znakovlje, a mnogi kada vide da na pješačkom prijelazu nema nikoga pritišću papučicu gasa tako da na pješakom postižu brzinu veću od 70 kilometara na sat.

U noćnim satima te su brzine još veće, iako rjeđe.

Ponašanje pojedinih vozača osobnih vozila, prihvatio je i nemali broj vozača teretnih vozila, punih i praznih (šleperi, kamioni s prikolicom, sandučari s 40 tona tereta i mnogi drugi), koji ne smanjuju brzinu prije pješačkog prijelaza, a udarci dvadesetak kotača o poklopce kanalizacijskih i vodovodnih šahtova izazivaju po tridesetak pa i više potresa na objektima uz ulicu, svakog dana.

Razumijemo žurbu vozača teretnih grdosija, mogu se razumjeti i žurne, prebrze vožnje vozača osobnih vozila ukoliko kasne na posao ili žure u bolnicu, ali se ne može razumjeti ni opravdati ponašanje svih ostalih koji voze, a ne poštuju prometno znakovlje niti razmišljaju o svojoj, ali ni o tuđoj sigurnosti u prometu.

Davno smo odlučili ne pisati o prometnim problemima u ulici Put Narone, ali smo zbog poznanika i građana koji žive u toj ulici, a ponajviše zbog sigurnosti svih, napravili iznimku. Jedino što možemo je ponoviti rečenicu s početka teksta: Braćo vozači, možete li smanjiti brzinu.

OBILJEŽAVANJE 100. OBLJETNICE OSNUTKA NK NERETVA

Veterani NK Neretva i Hrvatske reprezentacije igraju ‘Iza Vage’ u petak

Objavljeno prije

Veterani NK Neretva nastavljaju s projektima u čast obilježavanja 100. obljetnice osnutka svoga kluba. Osvajanjem naslova prvaka Hrvatske za veterane 2018. godine, veterani su ovaj veliki jubilej počeli obilježavati dovođenjem domaćinstva prvenstva Hrvatske u veljači ove godine u metkovsku sportsku dvoranu gdje su se, sebi na čast, Klubu i Gradu na ponos, okitili brončanom medaljom. Nakon toga krenulo se u novu akciju, te uz svesrdnu pomoć Grada Metkovića i Nogometnog kluba Neretve, organizirali revijalnu utakmicu sa selekcijom veterana HNS-a koja se s radošću odazvala pozivu i dolaze u goste na igralište Iza Vage 19. srpnja, večer uoči blagdana sv. Ilije zaštitnika grada Metkovića.

Želeći ovu prigodu učiniti što svečanijom veterani Neretve podijelili su događanja te večeri na tri dijela. Prvo će se u 18:00 sati na središtu igrališta okupiti sve bivše, sadašnje i buduće generacije igrača NK Neretva na zajedničkoj “stoljetnoj” fotografiji za uspomenu za budućnost.
I ovim se putem pozivaju svi oni koji su ikada igrali za bilo koju momčad NK Neretve u povijesti da se pridruže na ovoj fotografiji.

Nakon toga, s početkom u 19:00 sati počet će revijalna utakmica, koju će s Neretvine strane, 25 godina nakon, započeti generacija igrača iz povijesne natjecateljske sezone 1994/1995, kada je klub bio sudionik 1. Hrvatske nogometne lige. Veseli podatak da je skoro 90% tadašnje ekipe već potvrdilo ili je vrlo vjerojatno da će doći: Mate Borovac, Robert Mijoč, Mario Ivanković, Vatroslav Mihačić, Jure Ereš, Lukša Veraja, Miljenko Ševelj, Željko Ačkar, Davor Mioč, Ruđelo Vučković, Ivica Šestan, Robert Rebac, Mario Svaguša, Siniša Jukić, Leo Krstičević, Elvis Margeta, Husein Rebac, Marin Galac, Tomislav Raguž, Ante Marinović, Goran Granić, Marijan Lamešić, Renato Srna, Zvonko Obšivač, Frane Pivac, te treneri iz te sezone: Jozo Bebić, Ivica Brečić, Luka Bonačić i Stipe Ilić. Nažalost zbog poslovnih obveza Igor Sršen, Darko Zeljić i Nikola Juričić, koji su u Njemačkoj, trener Mišo Krstičević koji je u Iranu, te Sergej Jakirović kojemu kao treneru prvoligaša Gorice počinje prvenstvo ovaj vikend, nisu u mogućnosti svojom nazočnošću uveličati događaj. Ovo je jedinstvena prilika da metkovsko gledateljstvo još jednom potakne svoje miljenike na istom mjestu nakon četvrt stoljeća.

Nakon otvarajućih 10-15 minuta utakmice na teren će izaći i nastaviti utakmicu aktivna momčad veterana Neretve koja je u pet uzastopnih sezona nastupanja na završnicama prvenstva Hrvatske okitila titulom državnih prvaka i brončanom medaljom. Za tu momčad se najavljuju: Drago Bezer, Zoran Bubalo, Nikša Martinac, Mario Galov, Ante Volarević, Goran Galov, Petar Talajić, Martino Sprčić, Josip Galov, Mišo Obradović, Boris Galov, Mile Bebić, Joško Popović, Darko Cvijanović, Ivan Pehar, Pero Granić, Nikša Galov, Damir Jerković, Nino Šešelj, Goran Proleta i Marin Oršulić.
Hrvatsku reprezentaciju veteranskog nogometna predstavljat će igrači koji uglavnom redovito igraju veteranske lige po cijeloj Hrvatskoj i sudjeluju u završnicama prvenstava Hrvatske. Izborniku Robertu Uroiću za sada su dolazak u Metković potvrdili: Željko Župetić, Ardian Kozniku, Dalibor Poldrugač, Stipe Brnas, Alen Mrzlečki, Hrvoje Štrok, Hrvoje Vejić, Dragan Blatnjak, Ante i Frane Vitaić. Najavljeni su, ali još nisu sigurni Stipe Pletikosa, Mario Stanić i Petar Krpan.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan, a veterani Neretve i Hrvatske ovom utakmicom žele izraziti podršku akciji “VELIKO SRCE ZA DJECU NERETVE” i ovom prilikom pozivaju sve donatore velikog srca koji mogu pomoći da to učine uplatom na račun akcije: IBAN: HR65 2340 0091 5110 1995 4, primatelj: Institut za promicanje i razvoj doline Neretve, svrha uplate: Donacija – Veliko srce ili online uplatom preko crowdfunding platforme GoGetFunding na: https://gogetfunding.com/veliko-srce-za-djecu-neretve/

Izvor: NK Neretva

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije