Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

SKYWALK OTVORIO VRATA POSJETITELJIMA

Blagdanski dani donijeli navalu izletnika na Biokovo

Posjetiteljska sezona 2021. službeno je počela, a posjetitelje se upozorava da se danas na Biokovo vraćaju snijeg i led

Objavljeno prije

Foto: Zvonimir Terze / Dalmacija danas

Ponovno je otvorena i velika turistička atrakcija, vidikovac Nebeska šetnica – Skywalk Biokovo, čime je službeno počela posjetiteljska sezona 2021.

Podsjetimo, u Park prirode posjetitelji su zimi mogli ići isključivo na vlastitu odgovornost, a cesta prema Svetom Juri bila je zatvorena rampom od skretanja za Vošac.

Snijeg i led i dalje vladaju najvišim dijelovima ove planine, uglavnom iznad 1500 metara nadmorske visine. Sljedećih dana najavljena je nova promjena vremena koja će donijeti novi snijeg, pa buduće posjetitelje treba upozoriti na zimske uvjete koji će se vratiti čak i u niže predjele planine, a temperatura zraka past će “debelo” ispod nule.

Lanjsko otvaranje Skywalka, odnosno “Nebeske šetnice” višestruko je povećalo broj posjetitelja na planini u odnosu na uobičajenu godinu. Ipak, nije sve prošlo bez problema. Navala automobila uskom planinskom cestom u sezoni je stvarala velike gužve koje su ponekad bile višesatne. Nadamo se da uprava parka radi na rješavanju ovog problema.

Uskršnji blagdan doveo je prve veće skupine posjetitelja na novu atrakciju, a kako je to u nedjelju izgledalo možete pogledati u foto galeriji, piše Dalmacija danas.

PREPORUKA STOŽERA CZ DNŽ

Nastava u Neretvi ostaje online osim završnih razreda srednjih škola

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije, nakon pribavljenog stručnog mišljenja ZZJZ DNŽ, dao je preporuke osnivačima osnovnih i srednjih škola na području županije o izmjeni načina organizacije nastave u školama u više jedinica lokalne samouprave.

Sukladno preporuci od ponedjeljka 26. travnja u dolini Neretve preporučuje se i dalje nastavu organizirati on-line, odnosno po modelu C, osim završnih razreda srednjih škola, dok se u ostatku županije preporuča organizacija nastave po modelu A.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije