Ostanimo u kontaktu

OPĆINA SLIVNO

Blagdanska čestitka načelnika Smiljana Mustapića

Objavljeno prije

Drage mještanke i mještani Općine Slivno,

Božićni su dani prije svega vrijeme obiteljskog okupljanja, doba u kojemu se posebno veselimo bližnjima, prijateljima i susjedima. Vrijeme je to darivanja, opraštanja, novih početaka i nada, i nadasve istinske i bezrezervne ljubavi.

Nažalost, ove godine možda nećemo biti u mogućnosti Božićne dane provesti sa svojim voljenima, ali ljubav će sve nadvladati. Zaboravimo sve loše kroz što smo prošli u ovoj godini, na budućnost gledajmo s optimizmom i željom za uspjehom.

Uživanje u iščekivanju Božića, osjećaj sreće i ljubavi u ove predblagdanske dane, kao i planove u Novoj 2021. godini, dijelim zajedno sa svima vama, a još me više veseli što kao Vaš općinski načelnik mogu svima podijeliti da ohrabreni jednim od najvećih kršćanskih blagdana, ali i toplinom svojih obitelji pronađete vjeru i snagu za dane koji su pred nama i da ih zajedničkom dobrom voljom i razumijevanjem učinimo što boljima i sretnijima.

U ime Općinskog vijeća Općine Slivno, zamjenika općinskog načelnika, svih zaposlenika Općine Slivno i u svoje osobno ime, želim svim stanovnicima Općine Slivno, prijateljima, poslovnim suradnicima, poduzećima, ustanovama, udrugama, klubovima i društvima sretan i blagoslovljen Božić i božićne blagdane te puno zdravlja, sreće i uspjeha na osobnom i poslovnom planu u Novoj 2021. godini.

Načelnik Općine Slivno
Smiljan Mustapić

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Policija se oglasila zbog prevelikog upita građana o 12-satnom prelasku granice

Objavljeno prije

Zbog povećanog broja upita građana oko uvjeta prelaska državne granice zbog kojih hrvatski državljani mogu putovati u treće zemlje (BiH, Srbija, Crna Gora) i tamo boraviti najduže 12 sati, te se vratiti u RH bez obveze negativnog PCR testa i propisane samoizolacije dostavljamo dodatno pojašnjenje:

Iznimka koja je predviđena Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske koja je na snazi od 14. siječnja ove godine odnosi se na  osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes u Republici Hrvatskoj ili iz istih razloga putuju u treće zemlje gdje se neće zadržavati duže od 12 sati.

Nemoguće je predvidjeti sve nužne osobne ili poslovne razloge i taksativno ih navesti,  ali nužnost kao iznimka podrazumijeva isključivo nepredviđeni,  neplanirani, neočekivani ili neodgodivi događaj (primjerice smrt člana obitelji, dolazak radi uzdržavanja člana obitelji za što je potrebno posjedovati dokument nadležnog tijela o uzdržavanju i sl.), ili višu silu na koju se nije moglo utjecati (npr. elementarna nepogoda, nastanak štete na imovini i sl.) i koji svakako zahtijevaju fizičku nazočnost osobe.

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije