Ostanimo u kontaktu

POVIJESNI ILINDAN, I DAN GRADA METKOVIĆA

Bit će opet kao što je desetljećima bilo

Objavljeno prije

Danas stanovnici Metkovića proslavljaju blagdan sv. Ilije Proroka, zaštinika, i Dan grada Metkovića, na do sada nezabilježen način s obzirom na pandemiju koronavirusa u zemlji i u svijetu.

Može se reći da je riječ o povijesnim zbivanjima pri čemu treba naglasiti odlučnost gradske uprave, stožera i epidemiologa da se svi pridržavamo epidemioloških mjera.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održana u nedjelju navečer bila je fantastično organizirana kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi i širenje virusa.

Bilo je ugodno slušati riječi predsjednika GV Hrvoja Bebića, te riječi gradonačelnika Dalibora Milana o postignućima u proteklom razdoblju te o projektima koji će realiziratu, a sve za boljitak građana Metkovića. Nazočne je u ime župana Nikole Dobroslavića, pozdravila zamjenica župana Žaklina Marević, koja je istaknula vrlo dobru suradnju Grada Metkovića  i Dubrovačko-neretvanske županije.

Ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Metkovića

Građanima Metkovića njihov blagdan čestitao je i sam župan, naglašavajući uspjehe u realizaciji projekata u Metkoviću, te uspješnoj suradnji lokalne i regionalne samouprave.

Unatoč složenosti stanja u zemlji i u svijetu, Gradsko vijeće je odlučilo dodijelti javna prizanja zaslužnima.

Uoči sjednice GV otvorena je izložba likovnih radova Josipa Škerlja,a u večernjim satima nastupila je Gradska glazba Metković.

Važno je reći da su u spomen poginulih hrvatskih branitelja postavljeni vijenci i upaljene svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju sv.Ivana Nepomuka, i kod Spomenika poginulim braniteljima na Velikoj rivi.

Inače, brojne aktivnosti koje su bile tradicionalne prilikom proslava Dana grada, otkazane su iz poznatih razloga. Najvažnije je sačuvati zdravlje ljudi, domaćih i gostiju. Doći će vrijeme kad će opet biti onako kako je desteljećima bilo. U tomu će našem gradu pomoći i sveti Ilija i sveti Nikola.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije