Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

BEZ SRAMA

Bio je visok i snažan, imao je preko 60 godina, a sada ga nema…

Objavljeno prije

Prije nekoliko dana zaustavi me poznanik i reče: -o svemu pišeš pa me saslušaj-. Hajde reci, o čemu se radi, rekoh.

– Ima je više od 60 godina, bija je visok i uspravan, čuvali su ga moj did i ćaća, svatko mu se divija, a služija je i ka obrana od vitra, svaćaš ti mene, – pita poznanik.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Još ne shvaćam, odgovorih, pa te molim da mi to što si rekao malo pojasniš.

– Eto, zna san šta ćeš reć. Evo vako, u našoj ogradi u selu priko 60 godina resta je u visinu jedan dub ili hrast kako oćeš, bija je visok priko 14 metara i prav ka svića. Bija je ukras cile ograde i cablo koje su moj did i ćaća zaobilazili samo da ga ne bi sasikli i naložili.  Ima je i svoje suside a to ti znači da su uz taj dub bila još dva mlađa duba, isto pravi kao svića. E, lipi moj, kad je neki dan palo malo kiše otiša san vidit ima li spuža. Čin san uša u ogradu vidija san da mi nešto fali. Zagleda san se i vidin da nema moji dubova, ni jednoga. Kad san doša bliže vidija san pri zemlji tragove motorne pile. I skoro san zaplaka. Gleda san u ostatke mojih dubova i nisan moga doć sebi. Pita san se kakav mora biti čovik koji s motornon pilom ulazi u tuđe ograde i pila tuđe dubove. Di mu je bila duša, je li ga bilo stra da ga neko ne vidi, kako je uspija na brzinu ispilat i odnit više od 4 metra drva? Vidija san, i ogradni zid mi je srušija, nije ga bilo briga za ništa. Razumiš ti mene-, je li ?

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Jedino što sam mu mogao reći, bila je riječ: razumijem, te i znam da ti je teško. Pri tomu sam poznaniku rekao da sličnih priča u posljednje vrijeme ima na pretek.

U selima više nema žive duše pa bezobzirni pojedinci bez ikakva straha i srama ulaze u tuđe ograde i sijeku što stignu. Tako čine jer obraza nemaju!

ROKO TOLIĆ 740/300px

JVP METKOVIĆ BOGATIJI ZA NOVO VOZILO

Gradonačelnik Milan vatrogascima uručio ključeve novoga vozila s ljestvama, vrijednog 400 tisuća kuna

Objavljeno prije

Vatrogasna zajednica Grada Metkovića dobila je novo vozilo s ljestvama, a ključeve je zapovjedniku Juri Pilju danas predao gradonačelnik Dalibor Milan, uz nazočnost županijskoga vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, pripadnika JVP-a Metković te članova DVD-a Metković i DVD-a Vid.

Nove auto-ljestve, ukupne vrijednosti 400 tisuća kuna, nabavljene su sredstvima Vatrogasne zajednice Grada Metkovića koju financira Grad Metković, a s rasponom od 32 metra omogućit će metkovskim vatrogascima pristup svim zgradama u slučaju požara te drugih nesreća.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

– Vrlo je bitno naglasiti da će novo vozilo povećati sigurnost svih naših građana. Ovo je nastavak ulaganja Grada Metkovića u razvoj vatrogastva, za što smo u protekle četiri godine izdvojili više od 2,8 milijuna kuna. Ovo vozilo ujedno je i treće koje smo nabavili, a uskoro u Metković stiže i četvrto, tzv. šumsko vozilo. Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Ponosan sam što sam danas imao priliku sudjelovati i u demonstraciji rada novih auto-ljestvi, a našim vatrogascima u budućnosti želim što više vježbi, a što manje intervencija, kazao je gradonačelnik Dalibor Milan prilikom primopredaje vozila.

Zadovoljstvo novim vozilom istaknuo je i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Metkovića Jure Pilj.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

– Ove ljestve su vrlo bitne za operativnu sposobnost bilo koje postrojbe, što se dosada više puta pokazalo u raznim intervencijama. Vrijedne su 400 tisuća kn, a ako spase samo jedan život ispunit će svoju funkciju. Zahvaljujem se Gradu Metkoviću, bez kojega ovo ne bi bilo moguće, – kazao je Pilj.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije