Ostanimo u kontaktu

KAD IZOSTANE PRAVOVREMENA REAKCIJA

Biljni pročistač u Prudu u katastrofalnom stanju! Milan obećao: problem će biti riješen u roku 90 dana

Objavljeno prije

Kolektor Prud

Biljni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud u posljednje vrijeme je poplavljen i od njega se širi nesnosan smrad, što čini problem stanovnicima Pruda, kao i izvoru pitke vode koji snadbjeva oko 50 tisuća kućanstava.

Mario Marušić, predsjednik udruge Eko Izvor Prud, upozorava:

– Na novoizgrađenom kolektoru smrad je svaki dan sve jači i stanje je svakodnevno sve gore. Prije mjesec dana u jednom razgovoru s gospodinom Matkom Jerkovićem, direktorom Metković d.o.o., obećano nam je kako će sve biti riješeno. Evo, nakon proteka i tog vremena, vidimo još se ništa nije napravilo, – razočaran je Marušić.

Slijedom navedenog, za odgovor smo potražili gradonačelnika Dalibora Milana, koji je rekao da je upoznat s problemom te istaknuo da se radi na njegovom rješavanju:

– Poduzeće Metković d.o.o. je u fazi postupka naplate garancije od izvođača Viadukt d.o.o. koji je u međuvremenu dospio u stečaj. Po naplati garancije, kako mi je rekao direktor poduzeća Metković d.o.o. Matko Jerković, izabrat će se novi izvođač, koji će problem riješiti. Radi se o velikom problemu za mještane Pruda. Grad i poduzeće Metković d.o.o. čine sve kako bi se problem čim prije riješio, – odgovorio je Milan.

Gradonačelnik je dodao da bi se garancija trebala naplatiti kroz sljedećih tjedan dana, nakon čega slijedi odabir novog izvođača i izvođenje radova, te očekuje da bi sve trebalo biti gotovo kroz slijedećih 90 dana.

Izostala pravovremena reakcija? Podsjetimo, Biljni pročistač u Prudu je tadašnji ministar Slaven Dobrović, uoči Dana grada Metkovića, u srpnju 2016. godine pustio u šestomjesečni probni rad, koji je završio koncem siječnja 2017. godine. Ugovoreni izvođač, Viadukt d.o.o. je otišao u stečaj u srpnju 2017. godine. Ostaje pitanje zašto problem nije rješavan na vrijeme, iako je, koliko nam je poznato, već u probnom periodu bio detektiran?

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije