Ostanimo u kontaktu

KAD IZOSTANE PRAVOVREMENA REAKCIJA

Biljni pročistač u Prudu u katastrofalnom stanju! Milan obećao: problem će biti riješen u roku 90 dana

Objavljeno prije

Kolektor Prud

Biljni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud u posljednje vrijeme je poplavljen i od njega se širi nesnosan smrad, što čini problem stanovnicima Pruda, kao i izvoru pitke vode koji snadbjeva oko 50 tisuća kućanstava.

Mario Marušić, predsjednik udruge Eko Izvor Prud, upozorava:

– Na novoizgrađenom kolektoru smrad je svaki dan sve jači i stanje je svakodnevno sve gore. Prije mjesec dana u jednom razgovoru s gospodinom Matkom Jerkovićem, direktorom Metković d.o.o., obećano nam je kako će sve biti riješeno. Evo, nakon proteka i tog vremena, vidimo još se ništa nije napravilo, – razočaran je Marušić.

Slijedom navedenog, za odgovor smo potražili gradonačelnika Dalibora Milana, koji je rekao da je upoznat s problemom te istaknuo da se radi na njegovom rješavanju:

– Poduzeće Metković d.o.o. je u fazi postupka naplate garancije od izvođača Viadukt d.o.o. koji je u međuvremenu dospio u stečaj. Po naplati garancije, kako mi je rekao direktor poduzeća Metković d.o.o. Matko Jerković, izabrat će se novi izvođač, koji će problem riješiti. Radi se o velikom problemu za mještane Pruda. Grad i poduzeće Metković d.o.o. čine sve kako bi se problem čim prije riješio, – odgovorio je Milan.

Gradonačelnik je dodao da bi se garancija trebala naplatiti kroz sljedećih tjedan dana, nakon čega slijedi odabir novog izvođača i izvođenje radova, te očekuje da bi sve trebalo biti gotovo kroz slijedećih 90 dana.

Izostala pravovremena reakcija? Podsjetimo, Biljni pročistač u Prudu je tadašnji ministar Slaven Dobrović, uoči Dana grada Metkovića, u srpnju 2016. godine pustio u šestomjesečni probni rad, koji je završio koncem siječnja 2017. godine. Ugovoreni izvođač, Viadukt d.o.o. je otišao u stečaj u srpnju 2017. godine. Ostaje pitanje zašto problem nije rješavan na vrijeme, iako je, koliko nam je poznato, već u probnom periodu bio detektiran?

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije