Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO

Bicikistički klub Metković organizira memorijalni biciklistički maraton Prevlaka – Vukovar – Ilok

Objavljeno prije

Četvrtu godinu u nizu Bicikistički klub Metković organizira memorijalni biciklistički maraton „Navik on živi ki zgine pošteno“ – Prevlaka – Vukovar – Ilok u spomen na 12 mučki ubijenih redarstvenika u Borovu Selu.

Iako je poradi pandemije corona virusa većina događaja otkazana, organizatori ovog maratona nisu željeli da godina prođe prođe bez sjećanja na taj nemili događaj. Kako ističu žele ispričati ovu priču i odati počast onima koji su dali najvrijednije što su imali za Hrvatsku, a to je „ŽIVOT“ .

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Prioritet ovog maratona je očuvanje tekovina Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltar domovine, a samim maratonom simbolično se spaja krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.

Dužina maratona je 1000 km i vozi se u 6 etapa (dana) preko teritorija RH od 26.04.2021.g. do 02.05.2021.g.:

MOST Nikica Hajvaz 740×154

-26.04.2021.g. etapa Prevlaka-Metković, (150 km)
-27.04.2021.g. etapa Metković – Knin (210 km)
-28.04.2021.g. etapa Knin – Slunj (166 km)
-29.04.2021.g. etapa Slunj – Hrvatska Kostajnica (140 km)
-30.04.2021.g. etapa Hrvatska Kostajnica- Đakovo (180 km)
-01.05.2021.g. etapa Đakovo – Vukovar – Ilok (120 km)
-02.05.2021.g. sudjelovanje na mimohodu u Borovu Selu

– Danas živimo u vremenu kada svatko gleda isključivo sebe i mladim generacijama je prošlost kao takva nevažna i vraćanje u nju je gubljenje vremena. Mladi , kao nekada davno , odlaze iz Hrvatske tražeći novu budućnost. Domovinski rat je nažalost tema koja blijedi u njihovim sjećanjima, ali ne treba im to zamjeriti, jer ipak borba za preživljavanjem i normalnim životom je prioritet. Ovim maratonom mi želimo na svoj način osvježiti sjećanje na jedan dio naše povijesti i odati počast onima koji su nas doveli ovdje gdje smo danas. Želimo pronijeti glas među mladim generacijama, gdje god oni bili, da ponosno ističu svoje korijene i svoje porijeklo. Vođeni time mi iz Biciklistički klub Metković želimo maratonom Prevlaka – Vukovar odati priznanje hrabrim braniteljima i pokazati da ima onih koji pamte i koji ne zaboravljaju i koji će na svoj sportski način dati obol u očuvanju uspomene na Domovinski rat, – izjavio je predsjednik BK Metković Dalibor Talajić jedan od organizatora ovog maratona. Nadalje ističe:

– Ove godine je odaziv za maraton bio velik, ali radi epidemiološke situacije broj smo limitirali na 12 sudionika. Ta brojka simbolizira i 12 redarstvenika iz Borova Sela kojima u konačnici i posvećujemo naš maraton. Nadamo se da će nas vrijeme i zdravlje poslužit. Imamo potporu gradova i općina kroz koje prolazimo, a u Vinkovcima nas dočekuju pripadnici 1. postrojbe specijalne policije „Dalton Stadion 91“ koji obilježavaju 30 godina od svog osnutka i čiji su pripadnici bili poginuli redarstvenici u Borovu Selu. Maraton završavamo mimohodom u Borovu Selu 2.5. Ovim putem se također želim zahvaliti svima koji su nas podržali na bilo koji način i bez kojih ovaj maraton nebi bilo moguće organizirati.-

Memorijalni biciklistički maraton „Navik on živi ki zgine pošteno“ – Prevlaka – Vukovar – Ilok

ROKO TOLIĆ 740/300px

JVP METKOVIĆ BOGATIJI ZA NOVO VOZILO

Gradonačelnik Milan vatrogascima uručio ključeve novoga vozila s ljestvama, vrijednog 400 tisuća kuna

Objavljeno prije

Vatrogasna zajednica Grada Metkovića dobila je novo vozilo s ljestvama, a ključeve je zapovjedniku Juri Pilju danas predao gradonačelnik Dalibor Milan, uz nazočnost županijskoga vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, pripadnika JVP-a Metković te članova DVD-a Metković i DVD-a Vid.

Nove auto-ljestve, ukupne vrijednosti 400 tisuća kuna, nabavljene su sredstvima Vatrogasne zajednice Grada Metkovića koju financira Grad Metković, a s rasponom od 32 metra omogućit će metkovskim vatrogascima pristup svim zgradama u slučaju požara te drugih nesreća.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

– Vrlo je bitno naglasiti da će novo vozilo povećati sigurnost svih naših građana. Ovo je nastavak ulaganja Grada Metkovića u razvoj vatrogastva, za što smo u protekle četiri godine izdvojili više od 2,8 milijuna kuna. Ovo vozilo ujedno je i treće koje smo nabavili, a uskoro u Metković stiže i četvrto, tzv. šumsko vozilo. Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Ponosan sam što sam danas imao priliku sudjelovati i u demonstraciji rada novih auto-ljestvi, a našim vatrogascima u budućnosti želim što više vježbi, a što manje intervencija, kazao je gradonačelnik Dalibor Milan prilikom primopredaje vozila.

Zadovoljstvo novim vozilom istaknuo je i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Metkovića Jure Pilj.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

– Ove ljestve su vrlo bitne za operativnu sposobnost bilo koje postrojbe, što se dosada više puta pokazalo u raznim intervencijama. Vrijedne su 400 tisuća kn, a ako spase samo jedan život ispunit će svoju funkciju. Zahvaljujem se Gradu Metkoviću, bez kojega ovo ne bi bilo moguće, – kazao je Pilj.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije